Pri pridelavi vina prihaja v procesu fermentacije do izgubljanja vinskih arom, kar povzroča oslabljen aromatski profil vina in slabše senzorične lastnosti. Zaradi izgube arom lahko vinar trenutno izkoristi le del potenciala svojih vin, kar se pozna na končni kvaliteti in bistveno nižji ceni. Izguba dela vinskih arom predstavlja globalen problem, ki v vinarski tehnologiji še nima prave rešitve.
Sistem AroMax je tehnološka inovacija, ki vinarjem omogoča maksimizacijo aromatskega potenciala vina, na popolnoma naraven način, saj vino le obogati z lastnimi aromami, ki bi se sicer v procesu fermentacije v veliki meri izgubile. Poleg samega ohranjanja arom, pa AroMax omogoča tudi pridelavo vina pri višjih temperaturah fermentacije, ki zagotavljajo intenzivnejše delovanje kvasovk in s tem izdatnejšo produkcijo vinskih arom. Z uporabo AroMax-a lahko vinar tako na enostaven in naraven način bistveno izboljša polnost, kakovost in končno vrednost svojega vina.
Leta 2016 je bilo podjetje VinTech finalist za naziv Slovenski Start:up leta!
Mala čolnarska ulica 5A
1000 Ljubljana
Slovenija