Startup Plus programi tudi za Deep Tech podjetja

Dne 06. julij 2023 objavil Anemari Pediček

Z vstopom v četrti val inovacij, ki ga zaznamuje vzpon deep tech rešitev, se odpirajo neverjetne priložnosti za ustvarjanje sprememb na ekonomskem, družbenem in okoljskem področju. Deep tech, ki temelji na izjemnem napredku znanosti in tehnologije, obeta preoblikovanje naše prihodnosti. Ta revolucija prinaša rešitve za aktualne družbene probleme in odpira poti k napredku na različnih področjih, kot so zdravstvo, energija, promet in kmetijstvo.

 

Slovenski podjetniški sklad je prepoznal pomembnost deep tech inovacij in zato oblikoval program Deep Tech Hub. Ta program ti omogoča dostop do različnih dogodkov, povezovalnih priložnosti, svetovalne podpore ter promocije tvojega deep tech projekta. V programu sodelujejo priznane organizacije, kot so Ljubljanski univerzitetni inkubator, Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, KATAPULT in Primorski tehnološki park. Skupaj ti nudijo dragocene vire in podporo za uresničitev tvoje deep tech ideje. Program je sicer v zaključni fazi, vendar na Skladu že snujejo novo ponovitev, ki bo del nove programske perspektive, ki bo za podjetnike na voljo v začetku prihodnjega leta.

 

Če si tudi ti želiš komercializirati svoj Deep Tech projekt in potrebuješ pomoč, izkoristi edinstveno priložnost in se pridruži skupnosti Deep Tech Hub.

 

PREDSTAVI SVOJ PROJEKT

 

Zate pa smo pripravili tudi Deep Tech priročnik, ki je lahko tvoj ključ do razumevanja in uspeha v svetu deep tech inovacij. V priročniku lahko odkriješ številne zanimive teme in nasvete, ki te bodo popeljali na razburljivo potovanje skozi Deep Tech svet.

 

ŽELIM DEEP TECH PRIROČNIK

 

 

V preteklih letih za Deep Tech podjetja na voljo tudi številni drugi zanimivi Startup Plus programi

Za deep tech podjetnike pa so bili petletnem programskem obdobju, ki se zaključuje letos, poleg programa Deep Tech Hub na voljo tudi številni drugi zanimivi Startup Plus programi, ki jih je omogočal Slovenski podjetniški sklad. Programi so sicer v iztekanju, vendar brez skrbi, Slovenski podjetniški sklad ima pripravljene že nove, ki bodo še bolj ukrojeni potrebam hitrorastočih startup podjetij.  Aktualni programi bodo tako pomembno nadgrajeni, zato jih v nadaljevanju spoznaj.

 

V program je vključenih 178 mentorjev, ki so na voljo za mentoriranje startup podjetnikov. Ne glede na to, ali potrebujete nasvete pri vzpostavljanju poslovnih strategij, prebojnih marketinških trikih ali kako se spopasti z izzivi podjetniškega sveta, so mentorji tukaj, da ti pomagajo.

 

Pripravite se na vznemirljiva "peer-to-peer" srečanja, kjer se podjetniki srečujejo in delijo svoje dragocene izkušnje ter znanje o najaktualnejših podjetniških temah. V tem kratkem, a intenzivnem času, lahko osvojiš temeljne podjetniške veščine, ki ti bodo pomagale graditi uspešno podjetniško pot.

 

Preberi reportažo iz programa Push2Start na povezavi.

 

V Startup kliniko so vključeni vrhunski svetovalci na različnih poslovnih funkcijah, ki ti bodo pomagali rešiti najzahtevnejše poslovne težave in profesionalizirali tvoje poslovanje.

 

V zanimivem intervjuju te čakajo številni nasveti enega izmed startup mentorjev v Startup kliniki. Preberi več.

 

  • Vertikalni pospeševalniki

Omogočajo pridobitev specifičnih znanj in pomoč ekspertov. Izvedeni za panoge, kot so strojna oprema, zdravje, Web3.0 in vodik.

 

Preberi reportažo o eni izmed delavnic, ki potekala v okviru Web3 na povezavi.

 

  • Čezmejni pospeševalniki

Čezmejni pospeševalniki so zasnovani z namenom pomagati podjetnikom pri vstopu ali širitvi na tuje trge. V okviru čezmejnega pospeševalniškega programa so na voljo pospeševalniki za države, kot so Avstrija, ZDA, Združeni arabski emirati (Dubaj) in Izrael.

 

Te zanima več o izkušnjah podjetnikov, ki so se udeležili programa v Izraelu, Dubaju in ZDA? Na povezavah te čakajo zanimive reportaže.

 

Utrinki iz pospeševalnika Dubaj

Slovenski podjetniki v Izraelu

 

 Več o izkušnji v Dubaju

 

 Več o izkušnji v Izraelu

 

 Več o izkušnji v ZDA

 

  • Fundraising Bootcamp

Pripravi se na enega najboljših treningov za investiranje v Evropi, ki ga vodi izkušeni strokovnjak za pridobivanje investicij Francois Mazoudier. S svojim izjemnim znanjem in izkušnjami je pomagal startupom zbrati že več kot 174 milijonov evrov investicij. V intenzivnem bootcampu pridobiš neprecenljiva znanja in veščine, ki ti bodo pomagale navdušiti investitorje ter doseči uspeh pri financiranju tvojega podjetja.

 

Portfeljska podjetja Sklada, ki udeležila Fundraising Bootcampa

Preberi reportažo iz Fundraising Bootcampa na povezavi.

 

  • Kongres investitorjev tveganega kapitala

Produkti, ki usposabljajo investitorje.

 

Preberi reportažo iz dogodka Investors Edge, ki je potekal v okviru programa na povezavi.

 

Program namenjen spodbujanju povezovanja startupov in scaleupov s korporacijami. Cilj je vzpostaviti trdne vezi med podjetji, univerzami, inštituti, raziskovalci in drugimi podjetji. S tem se odpirajo vrata za izmenjavo znanja, sodelovanje pri inovacijah in ustvarjanje novih priložnosti za rast in uspeh.

 

Gre za eden najvplivnejših startup & tehnoloških dogodkov v srednji in vzhodni Evropi, kjer se inovacije povezuje s poslovnimi priložnostmi, kapitalom in znanjem.

 

  • Mreženjska srečanja s tujimi podjetniki in strokovnjaki

Program vsebuje pet večjih mreženjskih srečanj, na katerih so obravnavane najaktualnejše podjetniške teme, kot so produktni menedžment, žensko podjetništvo, vodenje, trajna naravnanost in novi tehnološki trendi.

 

Mreženjsko srečanje s tujimi podjetniki in strokovnjaki

Vir foto: Ceed Slovenia

Preberi reportažo iz enega izmed srečanj s podjetnikom Craigom Vodnikom na povezavi.

 

  • Podjetniški mastermind

Dvodnevni dogodek, na katerem z vrsto strokovnjakov iz podjetništva intenzivno delaš v majhnih, skrbno izbranih skupinah. Na dogodku imaš priložnost deliti znanje, razpravljati o razvoju poslovanja in pridobiti ključne vpoglede za podjetniški preboj.

 

  • Letno srečanje celotnega startup in scaleup ekosistema

Sproščeno srečanje startup skupnosti in povezovanje ter izmenjava znanj med deležniki ekosistema.

 

Preberi več o letošnjem srečanju in znanjih, ki smo jih pridobili na povezavi.

 

Gre za specializiran program in srečanja, ki se nanašajo na specifične izzive scaleup podjetij, prav tako se obišče tudi uspešna scaleup podjetja.

 

Na letošnji konferenci smo se posvetili umetni inteligenci. Klikni na povezavo in spoznaj, kaj smo se naučili.

 

V prodajnem pospeševalniku pridbiš vse ključne veščine, ki ti bodo pomagale doseči tvoje prodajne cilje.

 

Na povezavi najdeš nekaj najbolj zanimivih vsebin iz delavnic, ki so potekale v okviru prodajnega pospeševalnika.

 

Gre za štiri skupinska izobraževanja in individualne treninge s področja digitalnega marketinga, ki ti pomagajo pri konkretni izdelavi strategije nastopa na digitalnih kanalih in pri povečanju prodaje preko digitalnega marketinga.

 

V okviru delavnic Grow digital smo se posvetili tudi področju Google Analyitcs 4. Preberi več na povezavi.

 

  • Pospeševalnik vitkosti in agilnosti – Chatvorka.

Program vključuje serijo izobraževalnih dogodkov s področja povečanja inovativnosti, vitkosti.

 

Preberi več o znanjih, ki smo jih pridobili na eni izmed delavnic na povezavi.

 

  • Promocija zdravja na delovnem mestu

S pomočjo preventivnega programa na področju zdravja na delovnem mestu, startup podjetnikom omogočajo dodatna izobraževanja na področju zdravja.

 

Podjetnika na programu Zdravje na delovnem mestu

 

Če tudi ti želiš poskrbeti za zdravje na delovnem mestu te na povezavi čaka zanimiva reportaža iz programa Zdravje na delovnem mestu.

 

Orodje, ki ti pomaga pri samooceni in služi kot vodilo, kako izboljšati ESG-stanje podjetja.

 

Preberi več o pripomočku ESG na povezavi.

 

Odkrij uspehe Startup Plus programa

 

Slovenski podjetniški sklad (SPS) igra s programom Startup Plus ključno vlogo pri podpiranju in razvoju slovenskega startup ekosistema. V obdobju med letoma 2019 in 2023 je SPS podprl 239 podjetij, ki so bila deležna finančne podpore P2, SK75 ali SI-SK.

 

Medtem ko so startup in scaleup podjetja, ki so bila vključena v program Startup Plus, prejela 12,5 milijonov evrov SK ali SI-SK spodbude, so hkrati uspela pritegniti tudi 11,1 milijonov evrov zasebnih investicij. Te številke odražajo zaupanje in zanimanje investitorjev za inovativna podjetja, podprta s strani SPS.

 

Poleg finančne podpore so podjetja v programu Startup Plus pridobila tudi neprecenljive mentorske ure. Skupno so prejela več kot 10.000 ur mentorske podpore, kar je igralo ključno vlogo pri njihovem uspehu in rasti. Rezultati kažejo, da je kar 39% startup in scaleup podjetij povečalo število zaposlenih, kar je pomemben prispevek k ustvarjanju delovnih mest v Sloveniji.

 

Poleg tega so podjetja, ki so bila del programa Startup Plus, dosegla izjemne poslovne rezultate. Prihodek se je povprečno povečal za 2,1-krat, dodana vrednost na zaposlenega za 1,4-krat in poslovni izid oziroma dobiček za 2,2-krat. Ti rezultati dokazujejo, da je program Startup Plus učinkovit pri spodbujanju rasti, ustvarjanju vrednosti in doseganju uspeha za inovativna podjetja v Sloveniji.

 

Si želiš izvedeti več o programu Startup Plus? Preveri privlačno brošuro Startup Plus, kjer te čaka obilica informacij o programu in navdihujoče uspešne zgodbe podjetnikov, ki so se udeležili programa.

 

Želim Startup Plus brošuro

 

Spoznaj zgodbe uspešnih deep tech podjetij

Slovenija se lahko pohvali s številnimi izjemnimi deep tech podjetji, ki navdušujejo svet in soustvarjajo prihodnost. Med njimi izstopajo štiri podjetja, ki so dosegla izjemen uspeh in postavila nova merila v svojih panogah. Nekatera izmed teh podjetij so tudi vključena v Startup Plus program, ki jim nudi dragoceno podporo in omogoča širitev njihovega vpliva. To so:

 

  • Mesi Medical (prejemnik P2)

Revolucionarno slovensko podjetje, ki se je že leta 2011 izkazalo kot finalist tekmovanja Slovenski startup Leta, je letos prejelo impresivno investicijo v višini 18 milijonov evrov. Potencial podjetja je zaznala družba SHS, ki slovi kot priznana investitorka v zdravstveni sektor. Več o prejemu investicije si lahko prebereš na povezavi.

 

  • Nervtech (prejemnik SK50)

Podjetje Nervtech razvija visokotehnološke simulatorje vožnje, opremljene s sodobno bio in nevro metrično senzoriko ter simulacijska okolja za evaluacijo voznikov in zajem podatkov. Leta 2019 je v podjetje lastniško vstopilo podjetje AMZS d.d.

 

  • mPOR (prejemnik P2)

Podjetje mPOR d.o.o, ki izhaja iz Laboratorija za biokibernetiko Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se ukvarja z razvojem visokofrekvenčnega elektroporatorja HF-EP, ki s pomočjo elektroporacije omogoča vnašanje zdravilnih učinkovin v celice (kemoterapija), gensko terapijo (DNK) in lokalno sprožanje celične smrti (ablacija). Mpor se je leta 2022 uvrstil med finaliste za Slovenski startup leta, se udeležil svetovnega kongresa elektroporacije v Kobenhavnu in zmagal na izzivu Digital Innovation Challenge na konferenci EDIH DIGI-SI Community Days.

 

  • ReCatalyst (zmagovalec Slovenski start:up leta 2023)

Gre za inovativno podjetje, ki se je odcepilo od Kemijskega inštituta in se posveča razvoju, proizvodnji in prodaji naslednje generacije katalizatorjev za vodikove gorivne celice. Njihova tehnologija predstavlja pomembno možnost za razogljičenje transporta. Ekipa ReCatalysta se lahko pohvali z izjemnimi dosežki. Sodelovali so na več pomembnih tekmovanjih, kjer so dosegli zavidljive rezultate. Med njihovimi dosežki izstopa zmaga na tekmovanju EIT Raw Materials Jumpstarter 2020 in BASF Innovation Hub 2021. Poleg tega so postali prvi slovenski startup, ki je uspešno zaključil vse 3 faze EIT Raw Materials Acceleratorja ter pridobil prestižno evropsko nagrado 'EIC Transition' s svojim projektom Enabler, ki je bil vreden 2,5 milijona evrov. Njihov projekt je bil tudi eden izmed štirih izpostavljenih na spletni strani EIC, poleg tega pa so bili sprejeti v program DeepTech Alliance. Ponosni so tudi na pridobitev ERC 'Proof of Concept' projekta StableCat. Letos pa so osvojili tudi laskav naziv Slovenski start:up leta 2023. Več o tem si lahko prebereš tukaj.

 

ReCatalyst zmagovalec Slovenski start:up leta 2023

 

Program Startup Plus je prava pot do uspeha za podjetja vseh vrst, vključno z Deep Tech podjetji. S celovito podporo, finančnimi sredstvi, mentorskim programom, pospeševalniškimi programi, internacionalizacijo, investicijskimi konferencami in številnimi drugimi aktivnostmi, Startup Plus omogoča rast, inovacije in povezovanje na domačem in mednarodnem trgu.

 

Če si tudi ti želiš uresničiti svoj podjetniški potencial in pridobiti podporo za svoj projekt, prijavi se v program Startup Plus in postani del uspešne podjetniške skupnosti.

 

Skupaj gradimo prihodnost in ustvarjamo uspešne zgodbe!

 

 

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.«

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.