STARTUP MENTORICA: Pojdetnica, ljubiteljica dirk, evropska prvakinja v plesu in še kaj - Lucija Sajevec

Dne 29. december 2023 objavil Anemari Pediček

Mnogi jo poznajo iz sveta dirk, saj se je preizkusila v različnih motošportnih disciplinah, od kartinga, Formule Ford 1600, Formule 3, relija, CHD, GHD, triala... Toda le malo ljudi ve, da je bila v mladosti tudi evropska prvakinja v plesu. 

 

To je zgodba Lucije Sajevec, soustanoviteljice podjetij Infinite Pure Solutions in Infinit ter predsednica Sekcije mladih managerjev pri Združenju Manager. Lucija nam je zaupala nekaj stvari o sebi, ki jih verjetno še ne poznaš.

 

Lucija Sajevec

 

Če bi lahko imela super moč, bi izbrala letenje. 

 

Lucija je skoraj celo življenje v svojem prostem času nosila čelado, saj, kot veste, nikoli ni manjkala na dirkah. Zanimivo je, da tudi danes njena družina pogosto izbere dejavnosti, ki vključujejo čelade, na primer skupno plezanje po feratah.

 

Ko gre za dvome in pomisleke, se zaveda, da jih imamo vsi - na en ali drug način. Ko pride trenutek odločitve, se odloči in ne ozira nazaj, saj verjame, da se "stvari dogajajo z razlogom."

 

In pri čem ne sprejema kompromisov? 

 

“Pri sebi – je namreč (še vedno) precej zahtevna sama do sebe.”

 

Njena največja strast v otroštvu so bile dirke in adrenalin. Kaj meniš, da je njena največja strast danes? Seveda ostaja adrenalin, dodaja pa naravo. 

 

Ko pride do branja in gledanja filmov, Lucija med knjigami izpostavlja knjigo Ikigaj, med filmi pa kaj druga kot pa Hitre in drzne.

 

Lucija nam je zaupala tudi, kaj je bilo najboljše darilo, ki ga je kadarkoli dobila. To je bilo drevo (posvojeno), ki sta z možem prejela od prijateljev ob svoji poroki. Še vedno se spominja pomladi, ko so z otroki barvali ptičje hišice, vsaki hišici nadeli ime z eno družinsko vrednoto ter jih obesili na drevo. Kako čudovito!

 

Lucija, hvala, ker pomagaš našim startupom in ker smo te lahko spoznali!

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.