STARTUP MENTORICA: Njen najljubši hobi je sinhronizacija risank - Maja Ambrož

Dne 24. november 2023 objavil Anemari Pediček

Danes ti na malo drugačen način predstavimo našo startup mentorico Majo Ambrož, ki jo poznamo kot trenutno vodjo marketinga pri Alfi Kids Group oziroma BabyCentru. Maja pa tudi ustvarja zgodbe blagovnih znamk, ki so šele ugledale luč sveta, jih celo ustvarja, ali pa pomaga braniti položaj etablirahih znamk.

 

Maja nam je zaupala nekaj stvari o njej, za katere zagotovo še neveš.

 

1. Povej nam nekaj o sebi, česar ni mogoče najti v nobenem CV-ju? Kaj si na primer počela (poklicno), pa tega večina ne ve?

 

Verjetno imam premalo prostora naštet vse 😊 Morda pa nekaj, na kar me sicer spomni brazgotina na mezincu desne roke. Ni bil poklic, bilo pa je dijaško delo. Živeli smo blizu Domžal. Že pri 17-ih letih me je oče vsako nedeljsko jutro, ob 6.30 peljal v Galerijo Metulj, kjer je nekoč v Domžalah delovala kavarna. Tam sem »kelnarila« večino nedelj in se prvič v življenju zares učila poslušanja, strpnosti, organiziranosti, pogajanj, natančnosti. Ni kaj, delo z ljudmi, ki se zatečejo na kavo ali na pivo in živijo svoje najrazličnejše zgodbe, je pestro. A hkrati je bila prav ta izkušnja odlična popotnica za krepitev kompetenc v naprej. Mislim, da je bilo intenzivneje upravljati s človeškimi muhami samo še v turizmu, kjer sem nekaj let delovala kot turistična vodnica, zlasti po Grčiji in evropskih mestih.

 

Aja, brazgotina?! Ah, ob pomivanju kozarca, je le-ta počil in mi pustil spomin.

 

2. Če bi se lahko spremenila v superheroja, katera bi bila tvoja supermoč?

 

Vsekakor bi letela! Da bi lahko vse videla s ptičje, distancirane perspektive. Pa se v resnici bojim letenja z letalom. Zanimivo, kaj?

 

3. Kateri je tvoj najljubši hobi v prostem času?

 

Prostočasni hobi, ki si zasluži renome najbolj zabavnega je sinhronizacija risank. To bi uzakonila kot nujno početje vsakogar – svet postane preprosto lepši! 

 

4. Kako se soočaš s pomisleki in dvomi?

 

Po resnici? Probam najti stik sama s seboj in prisluhniti intuiciji. Odvisno za kako pomembne odločitve gre, a po večini me tudi analize in drugi triki raznih gurujev pripeljejo do enakih rezultatov, kot notranji glas. Kako že pravijo, ženske pač vemo?! 6 čut, ali kako? 

 

5. Pri katerih stvareh v življenju ne sprejemaš kompromisov?

 

Pri udobni namestitvi v postelji pred in med spanjem. 

 

 6. Kaj je bila tvoja največja strast v otroštvu in katera je danes?

 

Ples, jazz balet. Bila, je in bo, dokler bo telo sodelovalo.

 

Maja Ambrož z medaljo iz plesnega tekmovanja

 

 7. Tvoja najljubša knjiga, serija ali film?

 

Huh. Verjetno najtežje vprašanje, saj sem za naslove zares »zlata ribica«, vse pozabim. V resnici so filmi in serije balast za odklop, knjige na repertoarju pa v zadnjih letih predvsem otroške (večerna branja mojima otrokoma).

 

8. Kaj je najboljše darilo, ki si ga kadarkoli dobila?

 

Življenje. Na prvo žogo. Res sem hvaležna zanj! Sicer pa obožujem doživetja. Všeč mi je, ko me nekdo »sliši« in preseneti s čim, kar bi si želela doživeti.

 

Maja hvala, ker pomagaš našim startupom in ker smo te lahko spoznali 💙

 

 

SPOZNAJ ŠE OSTALE STARTUP MENTORJE

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.