STARTUP MENTOR: V prostem času je velik ljubitelj in zbiratelj umetniških del - Simon Kulovec

Dne 07. oktober 2023 objavil Anemari Pediček

Vrhunski strokovnjak in znanstvenik na področju razvoja ter direktor razvoja v uglednem mednarodnem podjetju Podkrižnik, ki je na trgu prisotno že več kot petintrideset let, na več kot tridesetih trgih in zaposluje nekaj sto ljudi. 

 

Ima odlične izkušnje na področju postavljanja strategij, vodenja, organizacije, svetovanja, industrializacije produktov, finančnih analiz in finančnega načrtovanja produktov in podjetij. Prav tako sodeluje v različnih strokovnih komisijah in svetih ter je član laboratorija za konstruiranje na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani.

 

To je dr. Simon Kulovec, ki s svojimi bogatimi izkušnjami pomaga našim startupom. 

 

Simon Kulovec

dr. Simon Kulovec

In kdo še je Simon? 

V mladosti je svoj prosti čas najraje preživljal ob družbi prijateljev. Danes pa so njegove strasti zrasle in se razvile v ljubezen do družine, športa, glasbe  ter sveta navtike in umetnin.

 

Ko smo ga povprašali, naj nam razkrije nekaj o sebi, kar ne bi našli v nobenem CV-ju, nam je zaupal, da je veliko preučeval in raziskoval tudi finančne trge. Poleg tega pa ga navdušuje umetnost, kar se kaže v njegovi vlogi velikega ljubitelja in zbiratelja umetniških del.

 

Njegovi najljubši hobiji vključujejo tenis, kolesarjenje in hojo v naravi. V trenutkih dvoma ali negotovosti se rad posvetuje z različnimi eksperti in prijatelji, da pridobi raznolika mnenja. Poleg tega mu pomaga tudi čas, ki si ga vzame, da lahko dobro razmisli o vseh pomislekih in dvomih ter najde ustrezne rešitve.

 

Je zelo velik ljubitelj slovenske književnosti. Med njegovimi novejšimi najljubšimi knjigami najdemo "Petelinje jajce" slovenskega pisatelja Ferija Lainščka.

 

Če se bi lahko prelevil v superheroja, bi izbral moč, ki bi odpravila neenakosti med ljudmi na svetovni ravni, ki ga zelo prizadanejo. Razžalostijo ga vse vrste nepravičnosti, ki kljub napredku še vedno pestijo naš planet. Verjame, da za reševanje teh težav potrebujemo nov družbeni konsenz.

 

Hvala Simon za tvojo iskrenost in pomoč slovenski startup skupnosti. 

 

SPOZNAJ ŠE OSTALE STARTUP MENTORJE

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.