STARTUP MENTOR: Podjetniški genij, ki tudi leti - Robi Pritržnik

Dne 20. oktober 2023 objavil Anemari Pediček

Zagotovo ne veš vsega o Robiju Pritržniku… Seveda, poznamo ga kot serijskega podjetnika, strokovnjaka za napredne tehnologije, navdušenca nad inovacijami in ustanovitelja ter direktorja Foreach Labs d.o.o.

 

Toda ali veš, da je v času študija, leta 2013, verjetno bil eden zadnjih, ki je ustanovil t.i. študentski s.p.? S cimri je prebival v enem od študentskih naselij v Mariboru, in njihova soba se je čez noč spremenila v pisarno. Nekaj mesecev pozneje se je zakon spremenil in s.p. je moral zapreti.

 

Njegova strast v otroštvu je bila igranje kitare in klavirja. Aktivno je sodeloval v glasbenih skupinah in nastopal. Danes še vedno igra, vendar bolj za dušo, predvsem ob posebnih priložnostih in taborniških dogodkih. Sedaj se njegova strast preliva v potovanja in kakovosten čas z družino.

 

Kateri pa je Robijev najljubši hobi v prostem času? Trenutno pridobiva licenco za pilota športnega letala. Skupaj je že nabral okoli 40 ur letenja, opravil je tudi teoretični izpit in frazeologijo na Agenciji za civilno letalstvo. Za končno licenco mu manjka samo še nekaj praktičnih letov in izpitni polet. V preteklem letu pa je postal tudi novopečeni očka. Čestitke! 

 

Robi Pritržnik

Robi pravi, da je zdaj nekoliko manj prostega časa, a upa, da ga bo kmalu malo več. 

 

In katera je njegova najljubša knjiga? Pravi, da težko izbere samo eno, saj je izbira odvisna od situacije in konteksta. Kljub temu pa ga je zelo pritegnila knjiga Marka Mansona: "The Subtle Art of Not Giving a F*ck".

 

Hvala, Robi, za tvoj neprecenljiv prispevek k boljši prihodnosti ter za podporo slovenskim startupom. 

 

 

SPOZNAJ ŠE OSTALE STARTUP MENTORJE

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.