STARTUP MENTOR: Njegova strast sta avtomobili in tehnologija - Uroš Rosa

Dne 08. december 2023 objavil Anemari Pediček

Tokrat ti predstavljamo podjetnika in startup mentorja Uroša Rosa, ki je bil na čelu podjetja Akrapovič kar 12 let. Danes nadaljuje svojo podjetniško pot kot soustanovitelj svetovalnega podjetja PUROS, kjer strankam pomaga premagovati zapletene podjetniške izzive in dosegati cilje.

 

Pa spoznajmo Uroša še na malo drugačen način. 

 

Uroš nam je zaupal nekaj, kar zagotovo ne bomo našli v nobenem življenjepisu. Kljub vodenju podjetja, je bil Uroš vedno tisti, ki je bil z dušo pri samem izdelku. Sodelavci so ga pogosto prosili, naj preizkusi kakšen prototip in deli svoje mnenje. Na ta način je imel privilegij preizkušati in voziti praktično vse avtomobile, za katere je podjetje Akrapovič razvilo izpušne sisteme.

 

Uroš je imel rad vztrajnostne dirke, posebaj 24 ur LeMans, ker gre za dokazovanje vztrajnosti, tako tehnike kot dirkača. S to strastjo je povezana tudi spodnja slika, ki jo je delil z nami.

 

Uros Rosa

Uroš Rosa

In kaj meniš, da je bila Urošova največja strast v otroštvu? Njegova največja strast v otroštvu, ki še danes ostaja nespremenjena, so bili avtomobili in tehnologija na sploh, še posebej tehnologija, ki premika meje mogočega.

 

Če bi imel supermoč, bi jo uporabil, da bi odvzel ljudem bolečino.

 

Svoj prosti čas najraje preživi z družino in psi, pa četudi sedi na soncu in pije kavo ☕️. Ko pride do izbire najljubšega filma, se odloči za "Boter 1".

 

Hvala Uroš, ker s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pomagaš našim startupom ter ker smo te lahko spoznali. 


 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.