Seznam družb tveganega kapitala

Seznam angelskih skladov in družb tveganega kapitala.

  Abecedni seznam:

D F M P S Prikaži vse

Poslovni angeli Slovenije

Klub Poslovnih angelov Slovenije ustanovljen leta 2007 je prvi zasebni in največji formalni klub poslovnih angelov pri nas. Predstavljamo stičišče med ambicioznimi podjetniki, ki so v začetnih fazah rasti podjetja in najuspešnejšimi slovenskimi poslovneži. 
 
Člani kluba so uspešni evropski poslovneži z visoko mero integritete, bogatimi podjetniškimi izkušnjami, poslovnim in panožnim znanjem, izjemnim socialnim kapitalom ("smart money") ter pripravljenostjo pomagati pri nastajanju in razvijanju novih, hitro rastočih podjetij.

Status: skupina startup podjetnikov in podjetij
Spletna stran: www.poslovniangeli.si 
Investiral v: Eurosender, Optiprint, Symvaro, Facility, Zenodys, Kripto, Nizkocenovci, Acies Bio, OOG, Acies Bio, B12, DoubleRecall, MountVacation, British Scholl, Versor
 

FIL ROUGE CAPITAL

Fil Rouge Capital (FRC) je zasebna investicijska družba s sedežem v Ljubljani. FRC vlaga v podjetja v zgodnjih fazah rasti, od angelskih investicij, semenskega kapitala do serije A, s kombinacijo lastniških in dolžniških struktur. Oba ustanovitelja imata temeljno znanje o tehnologiji in storitvah ter bogate podjetniške izkušnje, ki jo lahko doprinesejo v korist naložbe. Fil Rouge Capital financirajo ustanovitelji in skupina zasebnikov, ki imajo enak podjetniški pristop in želijo pomagati mladim podjetjem. Investirajo predvsem v podjetja v Srednji in Vzhodni Evropi, Avstriji in Južni Nemčiji.

Spletna stran: http://www.filrougecapital.com 
 

Sklad Silicijevi vrtički

Od leta 2010 Silicijevi vrtički združujejo nekatera uspešna slovenska visokotehnološka podjetja in posameznike, ki si delijo skupne vrednote odprtega komuniciranja, medsebojne pomoči in sodobnih pogledov na podjetništvo. Leta 2014 je pod okriljem Silicijevih vrtičkov pričel delovati tudi angelski sklad semenskega kapitala, s katerim podpirajo slovenske startup zgodbe.

Status: skupina startup podjetnikov in podjetij, semenski sklad tveganega kapitala
Spletna stran: www.silicongardens.si
 

PRVI SKLAD, družba tveganega kapitala, d.o.o.

RSG Kapital je družba za upravljanje tveganega kapitala, katere poslanstvo je zapolnitev kapitalske vrzeli oziroma pomanjkanja virov financiranja za podjetja v zgodnjih razvojnih fazah. Ekipa RSG Kapital ima bogate izkušnje in komplementarna znanja, kar je družbi omogočilo, da se v času od ustanovitve leta 2006 uveljavi kot kompetenten in kredibilen partner podjetjem v zgodnjih razvojnih fazah ter pomemben akter v procesu spodbujanja podjetništva in razvoju trga tveganega kapitala v regiji.

Spletna stranwww.rsg-capital.si

Predstavitev na POVEZAVI

 

Vir: www.podjetniskisklad.si
Investiral v: CeltraEfosShoutEmConnetDegordianTMG-BMCMountVacationTAB Systems,  Efos, Interaktivni studio, Marg UK
 

DTK MURKA, družba tveganega kapitala, d.o.o.

DTK Murka, družba tveganega kapitala, d.o.o je bila ustanovljena v letu 2010 z namenom vlaganja tveganega kapitala in navideznega lastniškega kapitala (t.i. mezzanin) v ciljna mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP).
 
Družba naložbe tveganega kapitala izvaja v skladu z naložbeno politiko ob upoštevanju določenih naložbenih omejitev.

Spletna stran: www.dtkmurka.si

Predstavitev na POVEZAVI.Vir: www.podjetniskisklad.si
Investiral v: Media Lab MSPPrintboxHostel Čopova
 
 

META INGENIUM, družba tveganega kapitala, d.o.o.

META Ingenium d.o.o. je novoustanovljen sklad tveganega kapitala, ki išče inovativna podjetja z visokim potencialom rasti. Sklad investira v podjetja v zgodnjih stopnjah razvoja, v faze rasti in širitve: cilja na podjetja, ki izkazujejo predan ter uravnotežen podjetniški tim ter vodilni položaj na trgu.
 
META Ingenium zagotavlja lastniško financiranje v podjetja ter hkrati spodbuja njihovo rast in internacionalizacijo preko nadaljnjih krogov financiranja. Sklad, ki razpolaga z 10 milijoni evrov išče naložbene priložnosti v Sloveniji kot tudi v tujini: do 30 % sredstev sklada se lahko investira v podjetja izven Slovenije.

Spletna stran: www.zernikemetaventures.com/funds/IngeniumSlovenia/Pagine/default.aspx

Predstavitev na POVEZAVI.Vir: www.podjetniskisklad.si
Investiral v: MyBaze S.P. z.o.o., Folx TV, Oculus, Tresor, Eurotravel
 
 

STH VENTURES, družba tveganega kapitala, d.o.o.

STH Ventures, družba tveganega kapitala, d.o.o. je sklad tveganega kapitala, ki ga je leta 2010 ustanovila družba S.T. Hammer. Celotna sredstva sklada znašajo nekaj več kot 7 milijonov EUR.
 
Naložbe sklada STH Ventures so usmerjene v mala in srednje velika podjetja v Sloveniji in regiji, ki imajo dolgoročni razvojni potencial. Iščejo ambiciozne podjetnike in podjetnice, ki si želijo hitre rasti in s svojo ponudbo ciljajo na globalni trg. Osredotočajo se tudi na projekte, ki prispevajo k ekološki vzdržnosti oziroma zmanjšanju obremenitve okolja. Naložbena politika je usmerjena predvsem v podjetja, ki imajo razvoj izdelka/storitve v glavnem končan in so pripravljeni za vstop na trg, pri tem pa potrebujejo zagonski kapital. 

Spletna stranwww.sth.si

Predstavitev na POVEZAVIVir: www.podjetniskisklad.si
Investiral v: Visionect, BioETA, Plasmait Project