Izdelek

Genetski test SportInjuryRISQ
 
Personaliziran preventivni genetski test SportInjuryRISQ za profesionalne in rekreativne športnike je namenjen odkrivanju podvrženosti k poškodbam vezivnega tkiva in splošnega stanja kardiovaskularnega sistema. 
 

O novem izdelku

SportInjuryRISQ je edinstven genetski test namenjen tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom. Osredotoča se na dve pomembni komponenti posameznikovega udejstvovanja v športu: na podvrženost k razvoju poškodb mehkega veznivnega tkiva (ligamentov in vezi) ter na splošno stanje kardiovaskularnega sistema.
 
SportInjuryRISQ ni diagnostični test in ne more napovedati poškodbe sprednjih križnih vezi ali ahilove tetive ter razvoja kardiovaskularnih bolezni. Test je namenjen temu, da oceni posameznikovo tveganje za takšne zaplete in omogoči, da si posameznik prilagodi življenjski stil in trening tako, da se bo izognili poškodbam in kardiovaskularnim zapletom.
 
Prvi del rezultatov SportInjuryRISQ testa je razvrstitev posameznikov v visoko, srednjo in nizko skupino tveganja za razvoj poškodbe mehkega veznega tkiva. Drugi del testa se osredotoča na kardiovaskularni sistem in možne povezave med okoljskimi faktorji (dieta, dodatki…) ter posameznikovim genetskim ozadjem. Glede na rezultate nato strokovnjaki podjetja svetujejo kako regulirati okoljske faktorje tako, da se izognemo tveganju za poškodbe mehkega veznega tkiva ali kardiovaskularnim zapletom. Glede na rezultate testa strokovnjaki pripravijo program, ki je popolnoma prilagojen potrebam posameznika.
 

Ekipa podjetja DiaGenomi, ki ponuja storitve in rešitve na treh področjih molekularne biologije.
 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Poudariti je treba, da na dojemljivost za poškodbe in kardiovaskularne zaplete vplivajo vsi številni okoljski in genetski faktorji. Prisotnost posameznih sprememb v vaši DNA ni dovolj, da se poškodba razvije, ampak zgolj poveča tveganje pri posamezniku. Pri posameznikih, ki imajo genetsko predispozicijo, in hkrati živijo v rizičnem okolju, je verjetnost razvoja poškodb in kardiovaskularnih zapletov večja.
 
Glavna in najpomembnejša prednost testa SportInjuryRISQ je to, da poleg genetike upošteva tudi okoljske dejavnike, ki so prav tako zelo pomembni. Test tako poleg analize 16 genetskih variant v 10 klinično relevantnih genih vključuje tudi informacije o zdravstveni anamnezi, poškodbah, fizičnih aktivnostih, prehrani, krvni sliki itd.
 

Ciljni kupci

SportInjuryRISQ je namenjen:
  • profesionalnim športnikom,
  • trenerjem,
  • predsednikom športnih klubov in skupin,
  • aktivnim rekreativnim športnikom.

Povezave

http://www.diagenomi.eu/
https://www.myrisq.com/sportinjuryrisq
http://pixabay.com


Viri

  • Arhiv Start:up Slovenija
  • DiaGenomi d.o.o.

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
DIAGENOMI d.o.o.
Vključenost v programe
Start:up leta
Go:Global Slovenija mentor
 
Drugi podatki
Spletna stran: www.diagenomi.eu/sl
Leto ustanovitve: 2010