Izdelek

Učinkovita zamenjava fluorescentnih svetil
 
Svetila Alva Led so učinkovita zamenjava za klasične fluorescentne luči v delovnih in pisarniških prostorih. Omogočajo visoko energijsko učinkovitostjo in kakovost svetlobe. 
 

O novih produktih

Družina svetil Alva Led je cenovno ter stroškovno učinkovita družina LED svetil, ki so primerna za osvetljevanje pisarniških prostorov ter delovnih prostorov, kjer je kvaliteta svetlobe pomembna. Svetila so standardnih mer in so primerna tako za novo vgradnjo kot zamenjavo obstoječih fluorescentnih svetilk, ki se pretežno uporabljajo za razsvetljavo v prostorih javnih in poslovnih zgradb.
 
Svetila Alva Led temeljijo na uporabi najnovejših zmogljivih LED diod in dosegajo znatno boljše razmerje med ceno in učinkovitostjo, kot ga dosegajo fluorescenčne luči. Svetila tudi zmanjšujejo negativne vplive na okolje saj na eni strani zagotavljajo velike prihranke pri porabi energije, na drugi pa ne vsebujejo škodljivih snovi, kot je živo srebro oziroma njegovi hlapi, ki so sestavni del fluorescentnega svetila.
 

 

Opredelitev problema

Analize kažejo, da cene energije rastejo in tak trend je napovedan tudi v prihodnosti, zato si uporabniki prizadevajo iskati rešitve, ki bi jim omogočajo obvladovanje oz. zmanjševanje stroškov za energijo. Po drugi strani pa zahtevnejši kupci iščejo rešitve, ki omogočajo optimalno osvetljenost prostorov glede na potrebe in zunanje naravne vire svetlobe, kar vpliva tako na boljše počutje v prostoru kot tudi na nižje stroške za razsvetljavo ter posredno tudi nižje stroške klimatizacije.
 
Slaba stran klasičnih žarnic, ki oddajajo svetlobo na osnovi razžarjene kovinske nitke, in fluorescentnih svetilk, pri katerih svetlobo oddaja ioniziran plin, je nizka energetska učinkovitost, sproščanje relativno velikih količin toplote v okolje ter omejene možnosti reguliranja osvetljenosti.
 

Ciljni kupci

Glavni kupci izdelkov podjetja Led Luks so:
  • končni uporabniki obstoječih objektov in prostorov ter novo gradenj, ki želijo zmanjšati strošek porabljene električne energije za razsvetljavo ter hkrati izboljšati osvetljenost in bivalne pogoje v prostorih,
  • specializirani distributerji svetil, ki sledijo trendom v panogi in svojim kupcem želijo ponuditi najnovejša in ekonomsko učinkovita svetila in tehnologije.
Primeri končnih kupcev so: lastniki poslovnih stavb in podjetja, ki upravljajo poslovne stavbe, podjetja za prodajo/distribucijo svetil, javne institucije kot lastnice ali upravnice nepremičnin, upravljavci športne infrastrukture, lastniki individualnih stanovanjskih hiš itd.
 
Ključne značilnosti in prednosti Alva Led svetil so:
  • Izredna energijska učinkovitost in s tem v zvezi velik prihranek energije v primerjavi z vsemi tradicionalnimi izvori svetlobe.
  • Reguliranje svetlobnega izvora od 0% do 100%, kar omogoča krmiljenje, ki ga lahko dinamično prilagajamo trenutnim potrebam po svetlobi in z določenimi izvedbami LED celo njeni barvi.
  • Manjše segrevanje zaradi velikega svetlobnega izkoristka energije in manjšega generiranja toplote so potrebe klimatizaciji osvetljenih prostorov manjše.
  • Dolga življenjska doba in manj vzdrževanja, saj imajo svetlobni izvori, ki temeljijo na tehnologiji LED bistveno daljšo življenjsko dobo kot tradicionalni svetlobni izvori.
  • Manjša občutljivost za lom, cenejše pakiranje, ker ni krhkih steklenih sestavin.
 

Viri

  • Matija Klinkon, LED LUKS, proizvodnja svetil, d.o.o.
 
   Podporno okolje

Član: Primorski tehnološki park
Primorski tehnološki park je stimulativno podjetniško okolje za inovativna podjetja ter ambiciozne posameznike in skupine, ki razvijajo nove izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo. Zagotavljamo infrastrukturo in podjetniške programe za rast, razvoj in internacionalizacijo podjetij. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
LED LUKS d.o.o.
Vključenost v programe
INO
 
Drugi podatki
Spletna stran: www.ledluks.com
Leto ustanovitve: 2013