Izdelek

Najlepše poročne zgodbe na zaobljuba.si
 
Interaktiven portal zaobljuba.si načrtovanje sanjske poroke spremeni v zabavno doživetje. 
 

O novem izdelku

Zaobljuba.si je interaktivni portal, ki načrtovanje poroke spremeni v zabavno opravilo. Je brezplačno orodje, s katerim si bodoče neveste na zabaven način organizirajo svojo sanjsko poroko. Je zbirka najlepših poročnih fotografij – na eni strani fotografij poročnih ponudnikov na drugi pa fotografij porok mladoporočencev.
 
Nevesta s pregledovanjem fotografij (tako ponudnikov kot mladoporočencev) izbira njej najzanimivejše detajle ter jih umešča v svoj profil. Rezultat je »sanjarnica« sanjske poroke, opremljena s fotografijami ponudnikov, pri katerih je mogoče naročiti izvedbo. Hkrati načrtuje in vodi vse ostale pomembne elemente poroke, kot so:
lista vabljenih gostov, načrtovanje in spremljanje stroškov, ustvari koledar v katerega vnese opravila.
 
Na eni strani se tako oblikuje seznam želja bodočih mladoporočencev, na drugi pa omogoča izbor primernih ponudnikov glede na želje in razpoložljiva finančna sredstva.
 
  

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Veliko bodočih nevest si želi sanjsko poroko, organizacija le-te pa jim predstavlja velik organizacijski zalogaj. Želijo si le najboljših ponudnikov poročnih storitev, ne vedo pa, kje jih najti oziroma so te informacije razpršene. Sedaj jim je na voljo portal zaobljuba.si, kjer bodo na enem mestu našle vse potrebne informacije za organizacijo svoje poroke z možnostjo naročila želene storitve oziroma izdelka. Sama organizacija tako ne bo več stresno, temveč predvsem zabavno estetsko opravilo.
 
 

Celoten portal je zasnovan na fotografijah

Fotografije ponudnikov za izvedbo poroke so razvrščene v 15 podkategorij: prostor, obleka, čevlji, cvetje, vabila, frizer, ličenje, fotograf, glasba, ples, hrana, potovanja, prevoz, torta, prstani.
 
Pod posamezno kategorijo se prikazujejo fotografije najboljšega izbora ponudnikov. Za namen rangiranja je v portal integriran gumb Like, s pomočjo katerega se rangirajo najboljši ponudniki, poroke in blogi. Ponudnik, poroke in blogi z največ všečki so uvrščeni najvišje.
 

S klikom na ime ponudnika se prikažejo fotografije, ki predstavljajo ponudbo s podatki, prek katerih lahko nevesta vzpostavi stik za naročilo.
 
Bodoča nevesta lahko všečne fotografije umešča v svojo »sanjarnico« in tako naredi zbirko svojih želja, ki ji bodo v pomoč pri končni odločitvi. Tako postopno organizira svojo sanjsko poroko. S klikom na »Povabi« bo lahko bodoča nevesta preko e-maila povabila k pregledu svoje izbire prijateljico. Ta ji bo lahko fotografijo komentirala, všečkala … in ji tako pomagala pri končni odločitvi.
 
Fotografije nedavnih porok služijo kot navdih bodočim nevestam, ponudnikom pa dajejo prostor za predstavitev na že izvedenih dogodkih. Že poročeni pari lahko objavijo do 20 najlepših fotografij s svoje poroke s podatki o ponudnikih, ki so omogočili sanjsko poroko, kar ustvarja prostor za moderni način priporočil od ust do ust. Portal zaobljuba.si daje parom s tem tudi priložnost, da si po poroki oblikujejo svojo poročno stran, ki jo lahko delijo s svati in prijatelji, ki se poroke niso udeležili. Bodoča nevesta pregleduje detajle in všečne prenese kot inspiracijo v svojo »sanjarnico« ter tako vizualizira poroko.
 
Planer omogoča spremljanje stroškov in organizacijo znotraj planiranih sredstev, ustvarjanje koledarja pomembnih aktivnosti (dvig obleke, cvetja, zapadla plačila ipd.) ter oblikovanje liste gostov s potrditvami udeležbe.
 
Konkurenčna prednost portala zaobljuba.si je v njegovi interaktivnosti s pregledom najboljših poročnih praks. Predstavlja presežek na področju spletnega komuniciranja, ki inovativno in učinkovito nadgrajuje obstoječe možnosti poročnih portalov in za ciljno skupino vzpostavlja interaktivno okolje, izdelano po zadnjih trendih integracije z družbenimi mediji.
 
 

Ciljni kupci

Portal je namenjen bodočim nevestam oziroma mladoporočencem, ki načrtujejo svojo sanjsko poroko. Namenjen je tudi ponudnikom poročnih storitev in izdelkov, kjer lahko predstavijo svojo ponudbo.
 

Viri

  • Interna gradiva Enki d.o.o.
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
ENKI d.o.o.
Vključenost v programe
Go:Global Slovenija mentor
INO
Drugi podatki
Spletna stran: www.enki.si
Leto ustanovitve: 2010