Stork

 /28.8.2017, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Vsak šesti par v zahodnem svetu se srečuje s problemom neplodnosti. Baby Stork je priznano in uveljavljeno metodo naravnega načrtovanja družine s pomočjo tehnologije nadgradil v uporabnikom prijazno in učinkovito rešitev, ki poveča možnosti zanositve tudi do devetkrat
 

Problem

Vsak šesti par v zahodnem svetu se sooča z neplodnostjo, dvakrat toliko pa je parov, ki jim ne uspe zanositi v željenem času. Verjetnost zanositve v enem menstrualnem ciklu pri 35 let stari ženski je samo 16 %. Zanositev je možna samo v štirih do šestih dneh v ciklu, to je v plodnih dneh. Poznavanje plodnih dni je torej zelo pomembno. Večina metod, ki se jih poslužujejo pari, ugotavlja plodne dni statistično, ali pa ugotavlja ovulacijo samo s pomočjo merjenja temperature, kar v večini primerov zniža verjetnost zanositve v ciklu na samo 2 %. 
 

Rešitev

Rešitev Baby Stork vključuje merilno napravo Buddy, ki jo ženska (podobno kot termometer) položi v usta in izmeri svojo telesno temperaturo in različne parametre v slini, te meritve se prenesejo v aplikacijo, ki uporabnico obvesti o tem, ali ima plodne dni ali ne. Baby Stork prepozna plodne dni od prvega dne dalje in tako poveča možnosti zanositve tudi do 9 krat.

Zamudno merjenje temperature in zahtevne opazovalne postopke, ki zahtevajo dnevno vsaj 10 minut pozornosti, tako Baby Stork s pomočjo merilne napravice Buddy zamenjuje s preprosto, manj kot eno minuto dolgo proceduro. Poleg hitrosti in enostavne uporabe Baby Stork odlikuje tudi veliko večja zanesljivost in avtomatsko beleženje meritev. Parom, ki se srečujejo z izzivi zanostive, pa podjetje prek lastne svetovalne platforme ponuja tudi strokovno svetovanje in diagnozo morebitnih težav.
 

Konkurenčna prednost

Rešitev Baby Stork prva na trgu združuje dve medicinsko priznani in uveljavljeni metodi (meritev parametrov v slini in meritev telesne temperature) in ju s tehnologijo poenostavlja, da postanejo uporabne za večino populacije. Unikatni senzor v merilni napravici Buddy omogoča zanesljivo in natančno določanje vseh plodnih dni, hkrati pa uporabnicam zmanjšuje dnevno porabljen čas za pet do desetkrat ter nadomesti subjektivno opazovalno metodo z meritvami. 
 

Kontakti podatki

Stork d.o.o. , Ulica Kokrškega odreda 8 , Lesce 4248 
Direktor: Erik Zupančič, erik@baby-stork.com 
www.baby-stork.si in www.baby-stork.com
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Erik Zupančič, CEO 
Andrej Brelih
Valentin Iljaž
Tilen Mandelj
Simona Medvešček
 
Investitorji
Startlabs VC 
Jugoslav Petković 
SPS SK75 - generacija pomlad 2017
Iskratel
Drugi podatki
Facebook
Twitter
Instagram