Fastcast

 /16.5.2017, Avtor: Majda Dodevska
 

Fastcast razvija spletno platformo za komercialno filmsko produkcijo, ki je specializirana za optimizacijo odkrivanja in upravljanja talentov ter snemalnih lokacij po celem svetu.

Problem

Pri izbiranju igralske zasedbe imajo producenti in skavti zelo zahtevno nalogo. Kljub vsej razpoložljivi tehnologiji rekrutiranje ljudi za nastopanje v filmih in oglasih še vedno predstavlja enega izmed najbolj zapletenih procesov zabavne industrije. Gre za zelo drag, počasen in stresen postopek.
 

Rešitev

Fastcast je razvil spletno platformo za komercialno filmsko produkcijo, ki je specializirana za optimizacijo odkrivanja in upravljanja talentov ter snemalnih lokacij po celem svetu. Producentom omogoča, da enostavno dostopajo do največje baze talentov, poiščejo ustrezne kandidate ter rezultate svojega iskanja delijo s svojimi strankami in člani ekipe. Platforma Fastcast je čas iskanja igralske zasedbe uspešno skrajšala s sedmih dni na samo pet ur! Ekipa je na svojem MVP začela delati pred tremi leti, do danes je platforma Fastcast  v filmski industriji postala prava regionalna senzacija.
 

Ekipa

Ekipo sestavljajo strokovnjaki z izkušnjami iz industrije - David, Jošt, Rory in Eva. Skupno imajo več kot 20 let izkušenj iz filmske idustrije, zaradi česar so lahko razvili najboljši produkt na področju svojega delovanja. To so dokazali tudi z delom na dosedanjih projektih, med katerimi so bili nekateri nagrajeni s prestižnim Oskarjem in nagrado glasbene televizije MTV.
 
 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2017

Fastcast | Start:up Slovenia 2017 finalist from SAMINO on Vimeo.


Kontakt

Fastcast d.o.o., Tržaška cesta 2, Ljubljana, 1000 Ljubljana
Direktor: David Halb, info@fastcast.si
www.fastcast.si 
Avtor vsebine: Majda Dodevska,
PR in komunikacija, PODIM konferenca
 
> Nazaj na vse
Ekipa
David Halb, CEO
Jošt Novljan
Rory Hughes
Inovativni izdelki
Fastcast
Vključenost v programe
Start:up leta
 
Investitorji
ABC pospeševalnik
SPS SK75 - generacija pomlad 2017
Vzajemci skupina 
Vinko Božič 
Boštjan Rigler
Drugi podatki
Spletna stran: http://fastcast.si/
Leto ustanovitve: 2016