PEL3O

 /8.11.2016, Avtor: Elvisa Basailović
 
Pel3o izdeluje visoko kakovostne in uporabniku prijazne 3D-tiskalnike. Njihov Lov3D II. tiskalnik inženirjem, oblikovalcem in raziskovalcem zagotavlja industrijsko kakovost tiskanja oziroma hitro, natančno in preprosto tiskanje. Lov3D III. tiskalnik pa bo omogočal uporabo štirih različnih vrst materialov.
 

Problem in uporabna vrednost

Namizni 3D-tiskalniki se danes še vedno hitro kvarijo in potrebujejo veliko oskrbe. Poleg tega so nezanesljivi, nenatančni, uporabniku neprijazni in glasni. Končni izdelek uporabnikovih želja in pričakovanj v večini primerov ne zadovolji, saj so izdelki slabe kvalitete in se močno razlikujejo od modela na računalniku. Ena večjih težav obstoječih 3D-tiskalnikov je še v tem, da omogočajo tiskanje s samo enim materialom.
 
Prednost Lov3D tiskalnika je zanesljivost in reševanje vseh zgoraj naštetih težav tiskalnikov v cenovnem rangu 10.000 evrov. Uporabniki so večinoma inženirji in industrijski oblikovalci, ki z Lov3D tiskalnikom preverijo produkt, še preden se odločijo za masovno proizvodnjo.
 

Konkurenčna prednost

Neulovljivo prednost 3D-tiskalnikov, ki jih izdeluje Pel3o, predstavlja tiskanje s štirimi različnimi materiali. Poleg tega trenutno dostopne tehnologije na trgu ne rešujejo problema, s katerim se soočajo inženirji in industrijski oblikovalci, ki želijo cenovno ugoden razvoj produkta po metodi “design thinking”, ki zahteva ogromno iteracij prototipa na poti od začetne ideje do končne verzije produkta.
 
Podjetje Pel3o je v letu 2015 prejelo nagrado Zlati manus za najbolj inovativno podjetje in najbolj inovativen produkt, ki ga podarja svetovno znano podjetje Igus iz Kölna. Prav tako so bili med 15.000 podjetij izbrani za sodelovanje v svetovno znanem tehnološkem pospeševalniku StartupBootcamp HighTechXL v Eindhovnu na Nizozemskem.
 

Kontaktni podatki

Naslov: PEL3O d.o.o., Celovška cesta 85, 1000 Ljubljana
Spletna stran: http://www.pel3o.com/
Članstvo v SIO: Ljubljanski univerzitetni inkubator

CEO: Miha Pelko
Email: miha.pelko@pel3o.com
 
   Podporno okolje

Član: Ljubljanski univerzitetni inkubator
Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Miha Pelko, CEO
Žiga Eržen, CCO
Investitorji
SPS SK75 - generacija pomlad 2016
Drugi podatki
Facebook
Twitter