ZP aplikacije

 /5.8.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Podjetje ZP aplikacije s svojo rešitvijo ZeroPass rešuje problem hranjenja, varovanja in obnavljanja računalniških gesel ter ključev vsem, ki uporabljajo gesla, vendar jih nočejo nenehno vpisovati, pozabljati in izgubljati ali predati kontrolo tretji osebi.
 

Problem in uporabna vrednost

ZeroPass varno shranjuje gesla, saj jih pretvori v matematični postopek. Gesla se razdelijo na več delov, hranjenje pa se distribuira med uporabnikom in strežnikom podjetja. S tem hibridnim načinom kot prvi na trgu odpravljajo možnost napada ugibanja, kljub temu da ZeroPass strežniki dejansko nikoli ne vidijo uporabnikovih gesel. Kot prvi na trgu ponujajo tudi obnavljanje gesel in ključev ter dedovanje le-teh, zato navdušujejo tudi uporabnike v bitcoin oz. kripto svetu.

Večina ljudi probleme z gesli rešuje tako, da si jih vse izpiše na listke oz. stalno uporablja ista gesla. Oboje je nevarno, saj izjemno olajša nepooblaščenim osebam dostop ter izgubljanje gesel. Nekateri gesla shranjujejo kar v brskalnik, ki tako postanejo povsem berljiva za morebitne napadalce, spet drugi pa rešujejo problem z eno-geselnimi orodji, kot so 1password, Dashlane, Lastpass, Keepass, ki vsi gesla pospravijo v eno datoteko ter za dostop do njih vsakič zahtevajo vpis daljšega varnega gesla. 
 
Podjetje s svojo rešitvijo ZeroPass kot prvi na trgu ponuja varno skrivanje gesel in ključev, njihovo varno, preprosto in distribuirano obnavljanje ter dedovanje kriptovalut. ZeroPass je v prvi vrsti namenjem končnim uporabnikom, ki zanj plačujejo naročnino, pa tudi podjetjem kot “white label” aplikacija.
 

Konkurenčna prednost

ZeroPass v primerjavi z ostalimi rešitvami nima kritične točke (ni enega gesla, ki lahko izpostavi vse uporabnikova gesla in informacije) in ne izpostavi glavnega gesla oz. ključa vsakič, ko se uporabnik kam prijavi. Hkrati ne omogoča ugibanja gesel oz. ključev, pri čemer vsak poskus ugibanja začasno zakleni dostop ter obvesti vse uporabnikove naprave.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: ZP aplikacije d.o.o., Tublje pri Komnu 5, 6221 Dutovlje 
Email: info@zeropass.io 
Spletna stran: www.zeropass.io
Članstvo v SIO: /


 
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Luka Perčič, direktor
Investitorji
3FS računalniški studio d.o.o.
SPS SK75 - generacija pomlad 2015
Drugi podatki
LinkedIn