Izdelek

Vrhunski nadzor IKT omrežij in naprav
 
Monitoring sistem podjetja Sfera IT je inovativen in učinkovit sistem za nadzor in upravljanje komunikacijskih omrežij in naprav. Uporabnikom med drugim zagotavlja hitro predvidevanje in zmanjševanje izpadov ter lociranje in odpravljanje napak.
 
 

Ključ do nemotenega poslovanja

Sodobna srednja in velika podjetja z velikim številom uporabnikov in kompleksnimi komunikacijskimi procesi si ne morejo privoščiti poslovanja brez kakovostno upravljanega IT sistema. Internetna povezljivost v podjetju, med različnimi lokacijami njegovega poslovanja in zunanjim svetom je namreč nujna za nemoteno in učinkovito poslovanje.
 

Iz reaktivnega na proaktivno vzdrževanje

Inovativna aplikacija Monitoring sistem, ki je eden ključnih lastnih razvojnih projektov Sfere IT, naročnikom oziroma njihovim službam informatike zagotavlja hiter in učinkovit vpogled v omrežja, strežnike in druge naprave, operacijske sisteme, aplikacije in podatkovne baze. Med bistvene uporabne vrednosti aplikacije, ki naročnikom zagotavlja nemoteno storilnost in kakovost opravljenih storitev, pa sodijo še:
  • učinkovito predvidevanje in zmanjševanje izpadov omrežja,
  • krajši odzivni časi zaradi hitrega in učinkovitega lociranja napak ter njihovega odpravljanja,
  • zmanjševanje dežurstev zaradi učinkovitega sistema alarmiranja,
  • lažje načrtovanje potrebnih nadgradenj omrežja v času povečanega pretoka podatkov,
  • analiza upravičenosti novih vlaganj v komunikacijsko omrežje ter ostalo IT infrastrukturo
  • prehod iz reaktivnega na proaktivno vzdrževanje infrastrukture. 

V Engrotušu nadzirajo 400 naprav

Med zadovoljne naročnike Sfere IT, ki uporabljajo Monitoring sistem, sodijo večja slovenska podjetja in organizacije, kot so Engrotuš (400 vključenih naprav), Univerza v Mariboru (200 vključenih naprav), Zavod RS za transfuzijsko medicino (160 vkjučenih naprav) in Dravske Elektrarne Maribor (100 naprav), Gorenje Surovina, Elektro Maribor, in drugi.
 

Kako pravzaprav deluje

Monitoring sistem je centraliziran in postavljen v oblaku podjetja Sfera IT, kar podjetju in njegovim naročnikom omogoča preverjanje naprav po celem svetu s praktično katerekoli lokacije, ki ima dostop do omrežja za prenos podatkov. Sistem je zasnovan modularno, njegovi ključni gradniki so nadzorni, grafični, statistični in analitični modul. Prikaz stanja naprav in povezav informacijskega sistema je tako lahko tekstovno, v obliki statusov, ali grafično. Sistem upošteva vse vitalne parametre posamezne naprave, priključene na omrežje, omogoča pa tudi pregled zgodovine stanja, denimo trajanja internetne povezave.
 

Spremljanje prek PC-ja, tablice ali telefona

Podatke, ki so podvrženi nadzoru, lahko naročniki spremljajo na raznovrstnih napravah (osebni računalnik, tablica, pametni telefon… ). Med ključne prednosti programskega paketa pa sodi tudi pregled omrežnih storitev (ping, SMTP, POP3, HTTP) in lokalnih virov (obremenjenost pomnilnika, procesorja, trdih diskov, omrežnih sredstev).
 

Tekmeci dražji in manj prilagodljivi

Priložnost za razvoj in prodajo Monitoring sistema je podjetje Sfera IT zaznalo predvsem zaradi svoje izjemne proaktivnosti in usmerjenosti k reševanju konkretnih potreb in težav svojih naročnikov. Pri srednjih in velikih podjetjih, ki poslujejo na več lokacijah, so tako ugotovili, da nujno potrebujejo njim prilagojena nadzorna orodja, saj so ta, ki so trenutno na trgu, zanje predraga ali težko prilagodljiva njihovim specifičnim zahtevam.
 

Agilnost je prednost

”Stranke cenijo našo aktivno skrb, še posebej, ko sami oziroma prvi ugotovimo, da pri njih nekaj ne deluje,” pravi Renato Pulko, direktor podjetja Sfera IT. Družba se tudi v prihodnje namerava specializirati za monitoring aplikacije, s čimer bi dosegli enake oziroma podobne ciljne kupce. Produkt bo v pomoč predvsem razvijalcem aplikacij, ki bodo lahko merili, kje se procesi ustavljajo. Čeprav je konkurenca na tem trgu zelo močna, se Sfera IT zaveda svojih prednosti. Majhno, a visoko usposobljeno podjetje se osredotoča na kupce in proaktivno reševanje njihov težav, kar jih bo vodilo pri vseh nadaljnjih razvojnih projektih, med drugim tudi na področju aplikacij za IP telefonijo in združenih komunikacij.
 

Dober glas se širi hitro in daleč

Podjetje Sfera IT je s svojim pristopom pri svetovanju, postavljanju in vzdrževanju celovitih informacijskih rešitev prepričalo tudi druge ugledne domače naročnike, kot so Telekom Slovenije, Engrotuš, Iskon Internet, Elektro Maribor, Probanka, Zavod RS za transfuzijsko medicino, Univerza v Mariboru, General Logistic Systems, Farmicom in številni drugi. Z oglaševanjem se ne ukvarjajo kaj dosti, saj dober glas o njihovi kakovosti, zanesljivosti in prijaznosti potuje hitro in daleč. ”Tisti, ki vedo kaj iščejo, nas vedno najdejo,” v smehu pove Pulko in napoveduje skorajšnjo širitev podjetja na Hrvaško in v Srbijo oziroma celotno CEE regijo.
 
 

Povezave

http://www.sfera-it.si/

 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
SFERA IT d.o.o.
Drugi podatki
Spletna stran: http://www.sfera-it.si/
Leto ustanovitve: 2008