Izdelek

Specializirane nišne teme in uspešnice za WordPress
 
Podjetje ProteusNet se v zadnjem letu in pol uveljavlja kot specializiran razvijalec nišnih tem, ki se uporabljajo za postavljanje spletnih strani na popularni platformi WordPress. Tržijo jih prek enega največjih spletnih ponudnikov ThemeForest, kje imajo že več kot 7.000 zadovoljnih strank. Čeprav so svoje teme prvič lansirali februarja 2013, so nekatere – posebej tiste za avtomehanične delavnice in frizerske salone – do danes postale prave prodajne uspešnice.

 

Carpress in Hairpress

Trenutno najbolj priljubljeni temi za postavljanje spletnih strani na WordPress platformi, ki ju za nišne kupce razvija mlado ljubljansko podjetje ProteusNet, sta Carpress in Hairpress. Namenjeni spletnim stranem za avtomehanične delavnice oziroma frizerske salone, sta dostopni v več tujih jezikih. Odlično delujeta na vseh vrstah elektronskih naprav in omogočata, da se spletna stran izjemno hitro v celoti naloži. Videz posamezne spletne strani se lahko enostavno prilagodi in nastavi kar v realnem času, omogočena pa je tudi takojšnja namestitev spletne trgovine. Dodatna uporabna vrednost leži tudi v tem, da se poleg standardnih rubrik na dobro vidnem mestu da izpostaviti tudi delovni čas, cenik, reference in pri frizerjih tudi predstavitev ekipe salona.

 
 

Tudi za restavracije in trgovine z zdravo hrano

Nabor tematskih predlog, ki jih izdeluje ProteusNet, ni prepuščen naključju. Vedno je podprto z raziskavo o tem, kaj uporabniki trenutno najbolj iščejo. Tako so v podjetju nabor nišnih tem dopolnili še z Dining Restaurant, ki po priljubljenosti že dohiteva Carpress in Hairpress. Namenjena je predstavitvi kulinaričnih mojstrov, kavarn in restavracij. Razgibana postavitev omogoča vnos kuharskih nasvetov, vinske karte, dnevnega menija, odpiralnega časa in danes že skoraj obvezne lokacije na predloženem zemljevidu. Tema Organique je namenjena predstavitvi spletnih trgovin z zdravo, ekološko pridelano organsko hrano. Tema Readable je primerna za spletne časopise in bloge, saj je ustvarjena za kar najvišjo branost objavljenih vsebin. Nenazadnje je tu še Webmarket kot predloga za postavljanje spletnih trgovin. Njena izložba zaradi pametne postavitve in hitre navigacije deluje skoraj gibljivo in daje vtis, da se v trgovini ves čas nekaj dogaja.


Več kot 7.000 zadovoljnih kupcev

Tematske predloge, ki jih izdelujejo v podjetju ProteusNet, so za nakup na voljo na eni največjih in najbolj znanih globalnih spletnih platform ThemeForest. Med kupci so večinoma 'freelancerji' in oglaševalske agencije, ki postavljajo spletne strani za svoje naročnike, pa tudi posamezniki podjetniki, ki so malo bolj tehnično podkovani in se izdelave svoje spletne strani lotijo kar sami. Trenutno število nakupov tem ProteusNeta na portalu ThemeForestu znaša več kot 7.000, pri čemer se mnoge zadovoljne stranke odločajo za ponoven nakup.
 

Uspeh na precej zasičenem trgu

Spletni ponudnik ThemeForest, ki šteje približno 4 milijone uporabnikov in več kot 6 milijonov posameznih prodajnih artiklov, se je kljub precejšnji zasičenosti izkazal za učinkovit prodajni kanal. ProteusNet je svoje teme, ki se v povprečju prodajajo po 50 dolarjev za kos, lansiral februarja 2013 in z njimi do danes ustvaril že dobrih 330 tisoč USD prihodkov, pri čemer ThemeForest za svojo provizijo pri prodaji zaračuna okoli 30 % prodajne cene. Trenutno so ProteusNet po številu prodaj med več kot 10.000 prisotnimi avtorji na ThemeForest nahaja na relativno visokem 179. mestu, pri čemer se še vedno povzpenjajo po lestvici. Strateško ostajajo osredotočeni na razvoj nišnih tem. V ta namen so pred kratkim izvedli obsežno tržno raziskavo in izbrali niše, ki še niso zasičene ter mlademu, fleksibilnemu podjetju ponujajo dovolj prostora za hitro organsko rast.
 

Enostavno spletno urejanje...

Skrivnost uspeha tem, ki jih razvija ProteusNet, je predvsem hitra, uporabniku prijazna in enostavna namestitev, za končnega uporabnika pa tudi pregledna in ne preveč kompleksna nadzorna plošča. ”Ko se laičen uporabnik prijavi vanjo, si načeloma ne želi, da bi ga le-ta spominjala na notranjost Boeinga 747. Več mu pomeni enostavna uporaba, dober pregled nad funkcijami, hitro dodajanje in urejanje spletnih vsebin, moderiranje komentarjev in brez nepotrebnih komplikacij,” plastično ponazori direktor in ustanovitelj podjetja ProteusNet Primož Cigler.
 

... in učinkovita podpora uporabnikom

Nekateri avtorji tem za WordPress ne nudijo uporabniške podpore. Kupci so zato mnogokrat izgubljeni, ker ne vedo, kako svoj izdelek po nakupu kar najbolje uporabiti, sploh, če imajo malce specifične zahteve in želje po prilagoditvi. Podjetje ProteusNet se od samega začetka dobro zaveda, da je uporabniška podpora, ki jo svojim kupcem nudijo v praktično realnem času, izredno pomembna. Ta je v primeru časovno in tehnično manj zahtevnih opravil za uporabnike brezplačna, kar se je izkazalo za eno pomembnejših konkurenčnih prednosti. Pri zagotavljanju zahtevnejše podpore uporabnikom – običajno gre za naloge, za katere bi porabili več kot pet ali deset minut, pa ProteusNet sodeluje z znanim slovensko-danskim startup podjetjem Codeable. 
 

Številne navdušene pohvale

Uporabniki si lahko ogledujejo tudi za posamezne teme izdelane vodiče v obliki video nasvetov. Ne čudi torej, da številni zadovoljni kupci tem ali uporabniške podpore ProteusNeta na svetovnem spletu izrekajo navdušene zahvale, pohvale in priporočila ter dober glas o njihovih produktih širijo med nove potencialne uporabnike. Da bo teh v prihodnje vse več, morda najbolje napoveduje pohvala enega od uporabnikov teme Organique: »Absolutno navdušujoča tema, zelo jo priporočam; ocena 5 zvezdic –  tudi zaradi radodarne pomoči, kot je nisem doživel še nikjer drugje. Tudi zelo dobro kodirana je. Veselim se vaših prihodnjih produktov, in nadaljujte z uporabniško podporo!« 

 

Povezave

http://www.proteusnet.com/
http://www.proteusthemes.com/
http://themeforest.net/user/proteusthemes?ref=proteusthemes
www.facebook.com/ProteusNet

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
ProteusNet d.o.o.
Vključenost v programe
INO
Go:Global Slovenija
Drugi podatki
Spletna stran: www.proteusthemes.com
Leto ustanovitve: 2012