Startup evropski ambasadorji

Kaj je Startup Evropa? 

Startup Evropa je iniciativa Evropske komisije. Štirje glavni cilji Startup Evrope so:

 

Kdo so Ambasadorji Startup Evrope?

Skozi leta je iniciativa Startup Evropa (SE) predstavljala skupna prizadevanja od stotin deležnikov, subjektov in aktivnih udeležencev na področju tehnologije in startupov. Vpliv te iniciative ne bi bil mogoč brez izjemne podpore, ki jo je prispevala ta skupnost.
Skupnost, ki trenutno sodeluje pri rasti Startup Evrope kot gibanje »od spodaj navzgor«, je bila povabljena, da postane ambasador Startup Evrope. 
Ambasadorji Startup Evrope bodo skupina ključnih vplivnikov v evropskih startup ekosistemih, ki že aktivno podpirajo naše dejavnosti ali pa se bodo naši dogodivščini pridružili v prihodnosti.
S tem gibanjem bomo demokratizirali dostop do Startup Evrope tako, da jo bomo odprli našim partnerjem s ciljem, da jim ponudimo moč za izboljšanje iniciative. 
Najprej bodo ambasadorji tiste organizacije, ki so bile izbrane preko ocenitev predlogov za razpis ICT 32 projekta Evropske komisije Horizont 2020, ter partnerji pilotnega projekta Start This Up! in OpenMaker.

 

Kaj počnejo Ambasadorji?

  • Aktivno prispevajo k vidnosti Startup Evrope tako, da v svojih državah delujejo kot ključna informacijska točka za informacije o SE ter povezujejo ekipo SE z relevantnimi deležniki iz lokalnega startup območja;
  • Zbirajo povratne informacije in ekipi Startup Evropa od Evropske komisije omogočajo inovativni vpogled s ciljem izboljšanja aktivnosti iniciative.

Kontaktna točka v Sloveniji

Iniciativa Startup Slovenija
 
Urban Lapajne: urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
 
 

Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.

 

Koledar dogodkov
> Pokaži vse dogodke