Programi za aktivacijo talentov

Drugo mesto ekipe Adora na Imagine Cup 2013.
Navdušeni udeleženci Start:up vikenda 2014. 
 
Zmagovalci pospeševalnika ITIME 2014.
 
 
 

Motivacijska srečanja

Na motivacijskih dogodkih, kot so podjetniški torki in srede, Business Meetups ali Startup müsli srečanja, ki jih člani Iniciative organiziramo po vsej Sloveniji, izkušeni startupovci delijo svoje dragocene izkušnje, znanje, uspehe in neuspehe. Namen teh srečanj je motivirati, povezovati in usposabljati slovensko skupnost talentiranih posameznikov.
Poleg dogodkov, ki jih organiziramo v okviru iniciative, na slovenski startup sceni potekajo tudi številna druga motivacijska srečanja, ki jih organizirajo Mladi podjetnik, Internet Week Slovenija, D.talks,  Ustvarjalnik, Fail & Fear dogodki,  Startup Novo mesto in drugi ...
Prijavite se na naše novice in bodite obveščeni o vseh dogodkih!
 

Študentska tekmovanja

Iniciativa skupaj z Microsoftovim inovacijskim centrom v Sloveniji organizira lokalni izbor za največje svetovno študentsko tekmovanje Imagine Cup. Več kot 450.000 študentov iz vsega sveta se udeleži elitnih oskarjev inovativnosti, kot jih radi imenujemo. Tekmovanje za študente predstavlja odlično odskočno desko, saj ekipam ponuja medijsko prepoznavnost, pridobivanje praktičnih izkušenj in mrežo povezav. Ekipe kot so Inova IT, EqualEyes in Adora Med so tekmovanje odlično izkoristile za svoj podjetniški preboj. Več o tekmovanju.
 

Startup vikendi

Startup vikend je intenziven in zabaven podjetniški vikend dogodek, na katerem ekipe, sestavljene iz študentov različnih fakultet, tekmujejo v tem, kdo bo v zelo kratkem času ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja po najsodobnejših metodologijah (d.school, lean startup in business model generation) ter ga tudi preveril na trgu. Več o zadnjem vikendu.
Poleg startup vikendov iniciative potekajo podobni dogodki v izvedbi drugih organizacij in posameznikov (Več kot les, Startup days ...)  o katerih vas bomo prav tako redno in z veseljem obveščali. 
 

Pospeševalniki razvoja idej

ITIME je pospeševalnik idej namenjen podpori mladih talentov pri razvoju in komercializaciji rešitev z globalnim potencialom s področja telekomunikacij, interneta, medijev in zabave. Končni cilj programa je priprava ideje za predstavitev pred domačimi in tujimi investitorji. Več o pospeševalniku.

obveščaj me o dogodkih!

 

Programi za pospešen zagon

Zmagovalec Start:up leta 2014. 
Po aktualne informacije na Start:up roadshow...
Ustvarjalno vzdušje v Start:up Geek House. 
 Geek House pospeševalnik

Pospeševalnik inovativnim podjetniškim ekipam z globalnimi ambicijami zagotavlja izkušene startup mentorje, 50.000 € konvertibilnega posojila, coworking delovno mesto, vrhunski bootcamp program ter celostno administrativno pomoč in podporo. Več o pospeševalniku
 

Start:up road-show dogodki

Dogodki, namenjeni informiranju o aktualnih podjetniških programih iniciative in njenih partnerjev, usposabljanju za uspešno prijavo in sodelovanje v programih ter izmenjavo izkušenj in dobrih praks med gostujočimi podjetniki in udeleženci. Oglej si koledar dogodkov in pohiti s prijavo!  
 

Tekmovanje Start:up leta

Start:up leta je nacionalno tekmovanje start-up podjetij. Namen tekmovanja je prepoznati najboljše podjetniške ekipe in start-up podjetja v slovenskem prostoru, jih strokovno podpreti, povezati s potencialnimi investitorji in promovirati v širši domači in mednarodni javnosti. Več o tekmovanju.
 

Drugi dogodki in izobraževanja

Člani Iniciative skupaj s partnerji skozi vso leto organiziramo številne strokovne in mreženjske dogodke, na katerih boste prejeli koristne informacije, nova znanja in izkušnje iz prve roke za učinkovito izgradnjo vašega startup podjetja. Oglejte si koledar dogodkov in se prijavite novice, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih dogodkih. 
Poleg programov, ki jih organiziramo v okviru iniciative, potekajo tudi programi drugih startup deležnikov, kot so Startup School Hekovnik, 30LeanMladi podjetnikInternet Week SlovenijaD.talks in drugih, o katerih boste prav tako redno obveščeni prek naših e-novic.

obveščaj me o dogodkih!

 

Programi za globalno rast 

Predstavitev za vključitev v Seedcamp pospeševalnik. 
 
Mentorski dogodki in srečanja.
Ekipa, ki cilja na globalni preboj aplikacije Sqwiz.
 


Go:Global pospeševalnik

Pospeševalnik start-up podjetjem, ko so že našla »product-market fit« nudi vse potrebne elemente za uspešen začetek hitre globalne rasti: 200.000 € kapitala, vrhunsko usposabljanje za pripravo na investicijo in hitro rast, osebnega startup mentorja, celostno administrativno pomoč, uporabo infrastrukture ter aktivno promocijo doma in v tujini.  Več o pospeševalniku
 

1:1 mentorski dogodki

Go:Global mentorski program 1:1 združuje več kot 150 mentorjev, uspešnih podjetnikov in poslovnih specialistov, ki start-up podjetjem pomagajo pri reševanju specifičnih problemov za prodor na globalne trge. Več o dogodkih in koledar.
 

Vključitev v tuje pospeševalnike

Slovenskim startupom pomagamo pri prijavi v svetovno znane pospeševalnike, kot so Y Combinator, Seedcamp, Techstars, Wayra in drugi. Podjetniki, ki so že bili sprejeti v te pospeševalnike, pa zdaj nastopajo v vlogi mentorjev in drugim startupom pomagajo pri pripravi prijave.  Več o dogodkih in koledar
 

Drugi programi za globalno rast

Poleg programov v organizaciji iniciative potekajo tudi programi drugih organizacij za globalno rast, kot sta Startup School Hekovnik in CEED

 

   

Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.

 

Koledar dogodkov
> Pokaži vse dogodke