Javni poziv

ZAINTERESIRANIM KANDIDATOM, DA KANDIDIRAJO ZA START-UP MENTORJA INOVATIVNIH ZAGONSKIH PODJETIJ
(START-UP MENTORJA)

 
Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: Sklad), v sodelovanju s subjekti inovativnega okolja in zasebnimi izvajalci, ponuja različne finančne produkte namenjene ciljni skupini start-up podjetij. IRP, zavod (v nadaljevanju: IRP) in Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (v nadaljevanju: Tp Lj) sta, po pogodbi z dne 10.11.2016, solidarno odgovorna pogodbena partnerja Sklada, odgovorna za izvedbo »Vsebinske podpore prejemnikom sredstev (MSP) v začetnih fazah življenjskega razvoja«, katere sestavni del je mentorska podpora prejemnikov sredstev programov SK Sklada za leto 2014, 2015 in 2016. 
 
Sklad inovativna zagonska podjetja podpira s tremi produkti: P2 (zagonska spodbuda), SK75 (konvertibilno posojilo) in SK200 (javna lastniška investicija). Vsi omenjeni produkti so zasnovani po principu t.i. »dvojčkov«, ki prejemnikom poleg finančne podpore zagotavljajo tudi vsebinsko podporo.
 
Produkti Sklada postajajo vse bolj integralni del celostnega podpornega sistema inovativnim (start-up) podjetjem, ki vključuje tako finančne spodbude, kot tudi mentorsko in svetovalno-administrativno-promocijsko podporo, možnost uporabe infrastrukture javne mreže subjektov inovativnega okolja ter enotno promocijo produktov in rezultatov, prav tako pa enoten izbor in spremljanje podjetij, ki so prejela javna sredstva.
 
S tem namenom IRP in Tp Lj po naročilu Sklada pozivata zainteresirane kandidate, da kandidirajo za start-up mentorje izbranih in podprtih start-up podjetij v okviru različnih produktov Slovenskega podjetniškega sklada namenjenih ciljni skupini start-upov. Namen vključevanja izkušenih start-up mentorjev v proces mentoriranja start-up podjetij, je prenos specifičnih izkušenj in znanj ter specifičnih socialnih povezav v proces uspešnega razvoja prejemnikov javnih sredstev.
 
Slovenski podjetniški sklad bo potrdil do 80 najustreznejših predlaganih kandidatov start-up mentorjev, ki bodo lahko aktivno sodelovali v procesu mentoriranja nosilcev vlog (start-up podjetnikov), skladno s procesom in opredeljenimi obveznostmi, ki so podrobneje obrazložene v dokumentaciji.  


Naloži javni poziv
 

Rezultati javnega poziva 2017

Seznam in opis mentorjev, ki so do 22.6.2017 oddali vlogo na javni poziv objavljen na spletni strani startup.si, ter bili potrjeni s strani Slovenskega podjetniškega sklada. Javni poziv je sicer kontinuirano odprt.
 
Seznam in opis mentorjev v .pdf
 


Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.