Potek programa

Program je razdeljen v dve fazi. Faza pred investicijo je namenjena spoznavanju načina lastniškega financiranja, preverjanju in optimizaciji poslovnega modela ter pripravi učinkovite predstavitve in prijave na razpis SK200 Slovenskega podjetniška skladaFaza po investiciji je namenjena zagotavljanju pogojev za 100 % fokus podjetja na realizacijo zastavljenih ciljev. 

 

Program pred investicijo

Namen programa je podjetniškim ekipam zagotoviti vse potrebne informacije o lastniškem financiranju, optimizaciji poslovnega modela ter pripravi učinkovite predstavitve ter prijave na razpis SK200 Slovenskega podjetniškega sklada. Sodelovanje v pred-selekciji oz. prvi fazi programa lahko podjetju prinese do 35 dodatnih točk za prijavo na razpis SK200 za pridobitev 200.000 EUR lastniškega kapitalskega vložka. 


Promocijski "roadshow" dogodki - na njih podjetja spoznajo vse podrobnosti o programu pospeševalnika, pogojih pridobitve javnih sredstev in podpore ter spoznajo uspešne slovenske podjetnike, ki že imajo izkušnjo z SK200 investicijo. >> Koledar dogodkov.


Elektronska prijava: do 11.9.2017 je potrebno oddati spletno elektronsko prijavo za vključitev v proces pred-selekcije, ki obsega ključna vprašanja o podjetnški ideji, ekipi in poslu. Vse ekipe, ki oddajo pisno prijavo, bodo povabljene še na osebno predstavitev.
 

oddaj prijavo! rok: 11.9.2017Na podlagi pisne prijave in osebne predstavitve bo pred-selekcijska komisija vsako SK200 vlogo ocenila po dveh ključnih kriterijih, in sicer ocena potenciala EKIPE ter ocena potenciala IDEJE (problem in segmenti uporabnikov, rešitev, edinstvena ponujena vrednost, neulovljiva prednost).


Vloge, ki bodo presegle prag točk (6/10), bodo povabljene v nadaljnji program (skrbni pregled, sodelovanje na generalki in demo dnevu).


PRIJAVA NA RAZPIS na Slovenskega podjetniškega sklada do 6. oktober 2017


SKRBNI PREGLED. S strani Sklada bo opravljen skrbnik pregled prijaviteljev, ki bodo v na prvi predstavitvi presegli prag točk (6/10). 


SK200 priprave na DEMO DAN obsegajo intenziven enodnevni program, v katerem podjetniki pripravijo podjetje s pomočjo ustreznih strokovnjakov na investicijo, tako z vidika strategije, priprave investicijske dokumentacije, poznavanja pogojev investicije, kot tudi z vidika možnosti predstavitve pred domačimi in tujimi investitorji.


DEMO dan je namenjen podjetjem, ki so uspešno zaključila program priprave na investicijo. Na DEMO dnevu se podjetja predstavijo pred-selekcijski komisiji, ki ocenjuje vloge v pred-selekciji ter dodatno zasebnim investitorjem, s katerimi aktivno sodelujemo v okviru pospeševalnika. Na DEMO dnevu lahko pridobite 35 točk. 

 
V pred-selekciji torej lahko podjetje pridobi do 35 točk, ki se upoštevajo pri prijavi na razpis SK200 Slovenskega podjetniškega sklada.


 

 


Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.