Startaj v Sloveniji!

Zakaj svoje inovativno podjetje zagnati v Sloveniji? In zakaj postati aktiven član dinamične slovenske start-up skupnosti? Za to obstaja najmanj pet dobrih razlogov.

 

1. Privlačno središče za življenje in delo                                                                             

Slovenija po mnenju in izkušnjah mnogih uspešnih start-upovcev postaja eno najbolj privlačnih središč za življenje in delo! Vabljeni k ogledu videa, v katerem razkrivajo, zakaj so podjetje ustanovili na domačih tleh in kakšna podpora jim je bila pri tem na voljo.

 

 
Popolno informiranost o aktualnih programih, dogodkih in novicah, vam zagotavlja spletni portal www.startup.si, ki na enem mestu združuje informacije o celotnem slovenskem start-up ekosistemu v slovenskem in angleškem jeziku.

Vsakih 14 dni našim uporabnikom dostavimo svež newsletter z domačimi in mednarodnimi novostmi iz start-up sveta, ki jih lahko spremljate tudi prek našega Facebook ali Twitter profila.

Želite biti obveščeni o vseh naših aktualnih programih, dogodkih in aktivnostih? 
  
Naročite se na naš newsletter
  
 

2. Nacionalni programi za zagon, rast in globalni preboj

V Iniciativi Start:up Sloveniji smo ustvarili ali pomagali oblikovati štiri ključne nacionalne programe, s katerimi zagotavljamo kapitalsko, mentorsko, izobraževalno, infrastrukturno, administrativno ter promocijsko podporo za inovativna start-up podjetja s potencialom hitre globalne rasti:
  1. Nacionalno tekmovanje Start:up Slovenija z možnostjo prijave na razpis Slovenskega podjetniškega sklada P2 za pridobitev zagonske subvencije v višini 54.000 EUR. Podjetjem je na voljo tudi paket ugodnosti Start-up Začetnik v skupni vrednosti 3.000 EUR. 
  2. SK75 – produkt, ki omogoča pridobiti 75.000 EUR konvertibilnega posojila, vključitev v pospeševalniški program Start:up Geek House in paket ugodnosti Start-up Podjetnik v skupni vrednosti več kot 110.000 EUR 
  3. SK200 – produkt, ki omogoča pridobiti 200.000 EUR javne lastniške investicije, vljučitev v pospeševališki program Go:Global Slovenia in paket ugodnosti Start-up Podjetnik v skupni vrednosti več kot 110.000 EUR 
  4. PODIM – največja in najvplivnejša podjetniška, start-up in investitorska konferenca v Alpe-Adria regiji, ki vsako leto na intenizvno dvodnevno dogajanje pritegne več kot 600 udeležencev iz več kot 20 držav sveta ter več kot 100 uglednih, mednarodno priznanih govornikov in investitorjev. 
Programe sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologije, pospeševalniške programe pa izvajamo v sodelovanju z najboljšimi zasebnimi ponudniki, kot so Hekovnik, 30Lean, CEED Slovenija, RSG Kapital, Poslovni angeli Slovenije, pospeševalnik DsgnFwd, D·Labs, Uspeh, Red Orbit, AgilSpot in posamezniki iz sklada Silicijevi vrtički.

 

3. Zasebni pospeševalniki in programi

Za zagotavljanje učinkovitega start-up ekosistema so za slovenske start-upe pomembni tudi zasebni pospeševalniki oz. podporni programi, med katerimi izpostavljamo:
  • ABC pospeševalnik, ki kot največji v regiji zagotavlja kapitalsko, mentorsko in infrastrukturno podporo, mednarodno povezovanje in sodelovanje z domačimi in tujimi korporacijami. 
  • Investicijska platforma COINVEST, partnerica konference PODIM in organizatorka konference COINVEST Venture Days, ki v Slovenijo pritegne več kot 100 domačih in tujih vlagateljev. 
  • Start-up šola Hekovnik za vsa IoT, ‘life science’ in ‘data driven’ start-upe, katerim zagotavlja intenzivne mentorsko-izobraževalne programe ter dostop do vlagateljev iz Silicijeve doline. 
  • CEED Slovenija z različnimi programi za hitro rastoča podjetja z globalnimi ambicijami in veščinami, povezavami ter znanji, ki jih podjetja v tej razvojni fazi najbolj potrebujejo.  
  • Pospeševalnik mladinskega podjetništva Ustvarjalnik, namenjen vsem tistim, ki delajo svoje prve podjetniške korake. 
S širjenjem pozitivnih zgodb in pokrivanjem aktualnega dogajanja na slovenski start-up sceni so nam v veliko podporo in pomoč tudi naši medijski partnerji, med katere sodijo Časnik Finance in portal Startaj.si, časopisna družba Večer, STAkrog, Mladi podjetnik, Internet Week in Netokracija.
 
 

4. Neprecenljiva podpora podobno mislečih

Z udeležbo tako v javnih kot v zasebnih programih start-upovci postanejo del skupnosti podobno mislečih podjetnikov, mentorjev in investitorjev, v kateri so deležni medsebojne podpore, učenja in neprecenljive izmenjave izkušenj.
 
 

5. Močna mreža Start:up mest

Subjekti inovativnega okolja (SIO), povezani v Iniciativo Start:up Slovenija, so tudi nosilci projekta Start:up mesta. Gre za lokalna start-up središča, med katerimi že aktivno delujejo Start:up Ljubljana, Start:up Maribor, Start:up Nova gorica, Start:up Velenje, Start:up Celje in Start:up Ptuj.
 
Iniciativo sicer vodita strateško povezana Tovarna podjemov iz Maribora in Tehnološki park Ljubljana, ki sta k ustvarjanju pogojev za podjetnejšo Slovenijo privabila tudi Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park in Inkubator Savinjske regije. Med pridruženi člani pa so SAŠA inkubatorPodjetniški inkubator Spodnjega PodravjaKIK Štarter Kamnik in Klub mladih podjetnikov Novo mesto
 
Tako so aktivni člani javnega ekosistema zagotovil največjo mrežo vsebinske in infrastrukturne podpore, ki skupaj obsega več kot 1.000 m2 coworking prostorov, več kot 30 izurjenih podjetniških svetovalcev in dostop do aktualnih evropskih in nacionalnih programov ter razpisov.
 
Programe SIO sofinancirata Javna agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologije.
 
Želite postati član Iniciative Start:up Slovenija? Pišite nam in predstavite svoj predlog!
   
pišite nam
 


Več o Iniciativi Start:up Slovenija in njenih programih

Še več in bolj podrobno o naših aktivnostih, programih, projektu Start:up mesta in načrtovanih projektih na področju Alpe-Adria regije si lahko preberete v naši predstavitveni brošuri.

 
 

V skupnosti vsak glas šteje, zato bomo veseli vašega všečka, deljenja ...


 


   

Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.

 

Koledar dogodkov
> Pokaži vse dogodke