Povezani deležniki ekosistema

Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč.
 
Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana.
 
Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator in RC IKT.

Ponosni smo na vse partnerje Iniciative, ki si jih lahko ogledate na povezavi.  

 

Ustvarjamo največjo start-up koferenco v Alpe-Adria regiji

Vrhunec druženja, izmenjave znanj, izkušenj in mreženja podjetnikov, investitorjev ter ostalih deležnikov nacionalnega in mednarodnih startup ekosistemov, vsako leto zagotovimo z organizacijo in izvedbo konference PODIM. Največja in najbolj vplivna start-up konferenca v Alpe-Adira regiji z več kot 6800 udeleženci je nepozabna dvodnevna podjetniška izkušnja z mednarodno priznanimi govorniki, startup zvezdniki in uglednimi investitorji.
 
PODIM konferenca
 
 

Podeljujemo nagrado za ”Slovenski start-up leta”

Z nagrado »Slovenski start-up leta« iščemo, izpostavljamo in nagrajujemo ambasadorje slovenskega start-up podjetništva. Tista start-up podjetja in njihove ekipe, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavljajo novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.

 
 start-up leta
 
 

Soustvarjamo programe, prilagojene fazam razvoja podjetniške ideje

 • motivacija in aktivacija talentov,
 • zagon in izgradnja startup podjetja in
 • globalni rast ter razvoj
V okviru vseh programov iniciative vam zagotavljamo učenje po najsodobnejših metodologijah, kot so The Lean Startup, Business Model Generation, Desin Thinking in druge.
 
Z vključitvijo v pospeševalniška programa iniciative vam bomo poleg dostopa do kapitala, učenja in mreženja, pomagali tudi pri doseganju širše poslovne in medijske prepoznavnosti ter pri promociji doma in v tujini.

pregled programov
 


Dostop do kapitala

Za startup podjetja zagotavljamo celosten nabor finančnih virov v obliki lastniškega in dolžniškega financiranja ter nepovratnih sredstev ali subvencij. Uspešno sodelujemo s Slovenskim podjetniškim skladom, Združenjem ponudnikov tveganega kapitala in drugimi zasebnimi ponudniki kapitala.
 
Trenutno najaktualnejša programa iniciative za financiranje startupov sta produkta Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in SK200, prek katerih lahko inovativni start-upi s potencialom globalne rasti pridobijo 75.000 € konvertibilnega posojila oz. 200.000 € javne lastniške investicije. SK75 je namenjen za start-upe, ki potrjujejo vrednost svoje inovativne ideje na trgu, SK200 pa za zagotavljanje hitre globalne rasti in profesionalizacije podjetja.
 
Poleg tega smo tradicionalno povezani s pridobitvijo zagonske subvencije P2. Sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija namreč start-upo, ki se potegujejo za subvencijo, prinese točke za zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniška sklada, ki start-up podjetjem v najzgodnješi fazi razvoja zagotavlja 54.000 € subvencije.

 
pregled virov financiranja

 

Izkušeni mentorji in podjetniški svetovalci

Ker vam pogovor s pravim človekom lahko prihrani leta trdega dela in bolečega učenja na lastnih napakah, smo prečesali celotno slovensko startup sceno in v programe iniciative pritegnili vrhunske mentorje, ki vam:
 • s svojimi znanji in izkušnjam hitro in učinkovito svetujejo pri razvoju produktov, poslovnega modela ali poslovanja,
 • prek mreže poznanstev odprejo marsikatera vrata in
 • pomagajo pri selekciji ter vključevanju v nacionalne programe.
S člani in partnerji iniciative po vsej Sloveniji zagotavljamo individualna svetovanja izkušenih podjetniških svetovalcev, ki vam pomagajo pri:
 • odpiranju podjetja,
 • zaščiti intelektualne lastnine,
 • pisanju poslovnega načrta in
 • iskanju rešitev za razvoj ideje ali novega produkta.

vrhunski mentorji

 

Celovita poslovna infrastruktura

Pod streho coworking prostorov v Ljubljani, Kranju, Novi Gorici, Celju, Velenju, Mariboru in Murski Soboti so vam na voljo:
 • ustvarjalno vzdušje,
 • zanimiva nova poznanstva in priložnosti ter
 • fleksibilen in cenovno ugoden najem delovnega mesta.
 
Pri vseh članih iniciative so vam na voljo pisarniški prostori oziroma najem in uporaba celovite pisarniške infrastrukture.
 
Za uspešno pripravo poslovnega načrta, pitcha pred investitorji ali nabiranja drugih strokovnih znanj so vam na voljo številna orodja in strokovni priročniki.

 
lokacije po sloveniji
 


Dinamična skupnost podobno mislečih

Izkoristite moč skupnosti in se obdajte s podobo mislečimi. Spoznajte uspešne startuperje, odkrijte njihove prebojne produkte in skrivnosti za rast in uspeh podjetja. Poveži se z vrhunskimi mentorji in se učite od najboljših.

   

Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.

 

Koledar dogodkov
> Pokaži vse dogodke