Novica

Slovenski Visionect med izbranimi start-upi v Milanu

/20.9.2018, Avtor: Mitja Sagaj
Slovenski start-up Visionect je bil izbran med petnajst inovativnih podjetij, ki se bodo 17. in 18. oktobra na dogodku zaprtega tipa ScaleIT v Milanu predstavili 30 priznanim mednarodnim investicijskim skladom. Toliko jih je namreč potrdilo udeležbo na četrtem ScaleIT dogodku, ki ima zaradi svoje sposobnosti mreženja v kombinaciji z investicijskimi skladi vedno pomembnejšo vlogo pri pretvarjanju velikega potenciala v rast posla.


Ekipa ScaleIT je izbrala petnajst inovatnih podjetij, med njimi pa je tudi Visonect, ki oblikuje in izdeluje digitalne prikazovalnike naslednje generacije. Leta 2007 ustanovljeno podjetje se je uveljavilo z razvojem unikatne ultra nizkoenergetske platforme, ki je za kar 99 odstotkov bolj energetsko učinkovita kot katerakola konkurenčna rešitev na trgu. Visionectova tehnološko dovršena platforma poganja delovanje interaktivnih brezžičnih digitalnih prikazovalnikov na osnovi e-papirja, njihov najuspešenjši izdelek pa je dlančnik Joan, rešitev za rezervacijo prostora in označevanje zasedenosti v sejnih in konferenčnih sobah ter učilnicah.

Visonect, prejemnik pomoči P2 Slovenskega podjetniškega sklada, bo med deseterico podjetij, ki se bo predstavila v kategoriji scaleup (podjetja, ki v celoti izpolnjujejo pogoje ScaleIT), še dve podjetji se bosta predstavili v kategoriji later stage (podjetja, ki že beležijo več kot 10 milijonov evrov prometa), tri podjetja pa v letos novi kategoriji earlier stage, namenjeni podjetjem v zgodnji razvojni fazi, a z jasnimi indici rasti v kratkem času. Podjetja v tej kategoriji so iz sektorja fintech-insuretech, ki velja za enega najbolj dinamičnih in aktivnih.

Med investitorji, ki so že potrdili udeležbo na dogodku, so tudi veliki skladi tveganega kapitala, med njimi Insight Venture Partners, Accel, Index, Early Bird VC, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Partech, Acton, Aster, Iris in Nauta. Od petnajstih najbolj obetavnih podjetij, ki jih je izmed tisoč podjetij v podatkovni bazi ScaleIT izbrala komisija, je enajsterica iz Italije in po eno iz Grčije, Makedonije, Bolgarije in Slovenije.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Mitja Sagaj,
komuniciranje in PR Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Veseli smo vsake zgodbe, ki si zasluži svoje mesto v družbi. Cenimo podjetniške napore, zato želimo, da podjetništvo naravno prodre v tkivo družbe. Tukaj smo, da pokažemo pot od ideje do produkta tistim, ki se v svetu podjetništva še ne znajdejo in ki potrebujejo nasvet, podporo, usmeritev do pravega sogovornika, ki lahko pomaga na tej poti. Sijoči obrazi zagnanih mladih podjetnikov nas motivirajo, da s skupnimi močmi spreminjamo ekosistem zagonskih podjetiij. Več...
 

> Nazaj na vse objave