Novica

Začenjamo deseti krog tekmovanja Start:up Slovenija in napovedujemo nov krog financiranja P2, SK75 ter SK200 SPS!

/1.3.2017, Avtor: Stanislava Vabšek


 
Že šesti investicijski krog SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada ter deseto izvedbo tekmovanja Start:up Slovenija s P2 bomo tudi letos pomladi podrobno predstavili na Forumu 100% startup. Ta bo na sporedu v torek, 14. marca, v Tehnološkem parku Ljubljana, ob tem pa bomo tudi letos izpeljali serijo devetih ”roadshow” dogodkov, ki se bodo od 9. do 17. marca zvrstili v  Celju, Velenju, Kranju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Kopru, Slovenj Gradcu in Novem mestu. Priporočamo, da si v koledarju označite tudi rok za prijavo v pred-selekcijske postopke za tekmovanje Start:up Slovenija s P2 in pridobitev investicij SK75 ter SK200, to je 22. marec 2017!

 

Zavidljivi rezultati v zadnjih treh letih

Produkti Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) za financiranje inovativnih startupov s potencialom globalne rasti, to so zagonska spodbuda P2, konvertibilno posojilo SK75 v višini 75.000 € in javna lastniška investicija SK200 v višini 200.000 €, skupaj s pospeševalniškimi programi so v zadnjih treh letih dosegli zavidljive rezultate. Ti se poleg številnih primerov dobrih praks in odmevnih dosežkov startupov, ki jih lahko redno spremljate na spletnih straneh startup.si in podjetniskisklad.si, kažejo tudi v tem, da so startupi prek SK75 in SK200 od SPS pridobili skupaj za 5,4 milijona € investicij, sami pa so zraven dodatno pritegnili še za 2,6 mio € naložb neodvisnih zasebnih vlagateljev, kar predstavlja dobrih 47 % zneska, ki ga je v startupe investiral SPS.


PRIJAVITE SE NA FORUM 100% START:UP!


 

Zagonske spodbude za 124 startupov

Subvencija oz. zagonska pobuda P2 je namenjena startupom v fazi iskanja rešitve za identificiran problem na trgu oziroma razvoju prototipa in testiranju trga. V zadnjih treh letih je SPS z zagonsko spodbudo P2, ki znaša do 54.000 € na podjetje, podprl že 124 podjetij, ki so skupaj prejela dobrih 6,7 milijonov €.

 

Povezava med P2 in tekmovanjem

P2 je že tradicionalno povezan s tekmovanjem Start:up Slovenija, v katerem med prijavljenimi startupi, ki se potegujejo za P2, izberemo najboljše in jih kot ”young challengers” uvrstimo med finaliste za ugledno nagrado Slovenski startup leta, ki jo bomo letos že desetič zapored podelili na PODIM-u, največji startup konferenci v Alpe-Adria regiji, ki bo 10. in 11. maja potekala v Mariboru.

 

S tekmovanjem do 35 točk za P2 razpis

Sicer pa udeleženci tekmovanja Start:up Slovenija v procesu pred-selekcije, ki se konča z nastopom na DEMO dnevu, pridobijo do 35 točk, ki se upoštevajo pri prijavi na razpis P2. Pazite pa tudi na razpisne pogoje! Na tekmovanje Start:up Slovenija oziroma na razpis P2 se namreč lahko prijavijo le startup podjetja, ki so ustanovljena med 1.1.2016 in 15.3.2017.
Več informacij in vse pogoje sodelovanja najdete na www.startup.si/startupslovenija.

 

SK75 prejelo že 51 startup podjetij

Investicija SK75 s pospeševalniškim programov je namenjena startupom za dokončanje faze ”product-market fit”, ki naložbo porabijo za plasiranje produkta na trg in pridobivanje kupcev. V zadnjih treh letih jo je (skupaj z naložbami SK50 iz jesenskega 2014 investicijskega kroga) prejelo 51 inovativnih startupov, ki so skupaj prejela 3,4 milijona € sredstev SPS, sama pa zraven dodatno pritegnila še dobrih 1,5 mio € naložb neodvisnih zasebnih vlagateljev.
Več informacij in vse pogoje sodelovanja najdete na www.startup.si/sk75

 

Z SK200 je SPS podprl 10 hitro rastočih startup podjetij

Javno lastniško investicijo SK200 in pripadajoč pospeševalniški program je namenja startupom za financiranje pričetka hitre rasti na globalnih trgih in profesionalizacijo podjetja. Do zdaj jo je prejelo 10 podjetij, katerim je sklad namenil skupaj 2 mio € sredstev, podjetniki pa so zraven dodatno pritegnili že za dober milijon € naložb neodvisnih zasebnih vlagateljev. 
Več informacij in vse pogoje sodelovanja najdete na www.startup.si/sk200

 

Vozni red letošnjih ”roadshow” dogodkov

Serijo devetih ”roadshow” dogodkov po vsej Sloveniji bomo od 9. do 17. marca izpeljali po naslednjem voznem redu:   

Podrobno o financiranju SPS in pri zasebnih vlagateljih

Na roadshow dogodkih bodo udeleženci podrobno spoznali vse produkte SPS za start-upe v letu 2017, in sicer P2, ki se financira iz sredstev evropske kohezijske politike (EKP 2014 – 2020) ter obe lastniški investiciji SK75 in SK200. Prav tako bosta predstavljena produkta P2R - spodbuda za zagon podjetij v problemskih regijah in P2L - spodbude za rast podjetij na področju rabe lesa. Podrobno bomo predstavili tudi potek in pogoje za sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija. Posebno pozornost pa bomo namenili tudi pridobivanju zasebnih investicij pri poslovnih angelih, skladih tveganega kapitala ali korporativnih vlagateljih, kot so Kolektor, Iskratel, Telekom Slovenije, Zavarovalnica Triglav ali Pošta Slovenije.

 

Forum 100% start:up kot osrednji dogodek!

Osrednji dogodek, s katerim bomo odprli letošnje tekmovanje Start:up Slovenija s P2 in pomladni investicijski krog za SK75 in SK200, pa bo Forum 100% start:up, ki bo v Tehnološkem parku Ljubljana na sporedu v torek, 14. marca. Na Forumu bomo udeležencem prenesli vse najpomembnejše izkušnje, ki smo jih pridobili v zadnjih treh letih, v katerih je investicije SK pridobilo skupaj 61 podjetij.

Zajeli bomo tudi izkušnje in dobre prakse udeležencev tekmovanja Start:up Slovenija, ki se ga je do zdaj udeležilo 661 startupov. Predvsem pa bomo udeležencem zagotovili izčrpne informacije o tem, kateri produkt – P2, P2R, P2L, SK75 ali SK200 je glede na razvojno fazo podjetja oz. produkta in ekipe najbolj primeren zanje.
 
Udeležba na dogodku Forum 100% start:up je brezplačna, prijava pa je obvezna! Udeležba je možna do zapolnitve prostih mest!


PRIJAVITE SE NA FORUM 100% START:UP!


 

Povezave za več informacij in natančen opis produktov

Več informacij in natančen opis produktov SPS za leto 2017 najdete na spletni strani SPS oz. naslednjih povezavah:
 
P2
  • Več informacij tukaj
  • Predvidena objava razpisa: 17.3.2017
P2R
  • Več informacij tukaj
  • Predvidena objava razpisa: jesen 2017
P2L  
  • Več informacij tukaj
  • Predvidena objava razpisa: marec 2017 
SK 75
  • Več informacij tukaj
  • Predvidena objava razpisa: marec 2017 
SK 200
  • Več informacij tukaj
  • Predvidena objava razpisa: marec 2017 Centralni prijavni sistem bo odprt 7. marca! 

Podjetja, ki že dobro poznajo produkte P2, SK75 in SK200 ter pogoje sodelovanja in se želijo v postopek pred-selekcije prijaviti že zdaj, obveščamo, da bo centralni prijavni sistem odprt 7. marca. 

 


Programe P2, SK75 in SK200 omogočajo

 Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.

 
 

 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave