Opis dogodka

Kapital za podjetniške ideje študentov, raziskovalcev in profesorjev (TP)

11. september ob 14:00 - Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
 
Študentje, raziskovalci in profesorji Univerze v Mariboru! Za vaše inovativne podjetniške ideje to jesen odpirata vrata dva nova javna podjetniška pospeševalnika. Po vzoru najboljših pospeševalnikov iz tujine zagotavljata 50.000 € ali 200.000 € kapitala v okviru razpisov SK50 in SK200, vrhunske startup mentorje, intenziven program usposabljanja, delovni prostor in celotno administrativno-razpisno podporo.
 
Vabimo vas, da se udeležite predstavitvenega dogodka za člane Univerze v Mariboru, v četrtek, 11. septembra 2014, s pričetkom ob 14. uri, v predavalnici Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru.
 
Na dogodku boste dobili vse ključne informacije o prijavi na razpis, pogojih sodelovanja v obeh pospeševalnikih ter o programih spodbujanja in podpore podjetništva na mariborski univerzi. Na predstavitvi bomo odgovorili tudi na najpogostejša vprašanja in dileme podjetnikov, ki se odločajo za prijavo v pospeševalnika. Če imate v zvezi s tem kakršnokoli vprašanje, nam ga pošljite na info@startup.si.

 

Program

13.30 – 14.00 Registracija in prihod udeležencev
 
14.00 – 14.10 Čas je zdaj, zagrabi priložnost!
Podjetnim talentom v univerzitetnih središčih je na razpolago več podpore, kot kdajkoli prej. Letošnja jesen je zato pravi čas za uresničitev obetavnih idej in zagon inovativnega startup podjetja. Univerza v Mariboru in inovacijski ekosistem v okviru RAZ:UMa, katerega del je tudi univerzitetni inkubator Tovarna podjemov, v sodelovanju z nacionalnim programi Iniciative Start:up Slovenija in Slovenski podjetniški sklad zagotavljajo vse potrebno za uspešen štart.
 
prof. dr. Zdravko KAČIČ, prorektor za  finančne zadeve Univerze v Mariboru
 
14.10 – 15.00 Predstavitev razpisov SK50 in SK200, pogojev sodelovanja ter novih podjetniških pospeševalnikov
Podrobna predstavitev obeh razpisov, pogojev sodelovanja ter podrobnosti o financiranju s konvertibilnim posojilom ali javno lastniško investicijo. Predstavitev programov dveh novih pospeševalnikov Start:up Geek House in Go:Global Slovenija, ki z vrhunskimi startup mentorji podjetnikom zagotavljata vse potrebno za uspešen zagon in globalizacijo.
 
Predstavnik Iniciative Start:up Slovenija
 
15.00 – 16.00 Dokazujemo, da je mogoče!
Kratka predstavitev programov podpore za inovativne ideje študentov, mladih raziskovalcev in profesorjev na Univerzi v Mariboru ter pogovor z ekipo ADORA MED d.o.o., ki je od študentske ekipe prerasla v podjetje.
 
Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM in Iniciativa Start:up Slovenija
Kristjan Košič, Andraž Leitgeb, Zedin Salkanović, Matej Vogrinčič, ADORA MED d.o.o., spin off Univerze v Mariboru
 
 16.00 – 16.15 Druženje ob kavi
 

   

Organizatorji dogodka

Organizator
Soorganizator
Partner
 
 
Program sofinancirata

 


 
Kontaktna oseba

Urban Lapajne
Start:up Slovenia
T: +38641372418
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.