Opis dogodka

Kapital za podjetniške ideje študentov, raziskovalcev in profesorjev (LUI)

10. september ob 14:00 - Ljubljanski univerzitetni inkubator
 
 
Študentje, raziskovalci in profesorji! Za vaše inovativne podjetniške ideje to jesen odpirata vrata dva nova javna podjetniška pospeševalnika. Po vzoru najboljših pospeševalnikov iz tujine zagotavljata 50.000 € ali 200.000 € kapitala v okviru razpisov SK50 in SK200, vrhunske startup mentorje, intenziven program usposabljanja, delovni prostor in celotno administrativno-razpisno podporo.
 
Vabimo vas, da se udeležite predstavitvenega dogodka za člane Univerze v Ljubljani, v sredo, 10. septembra 2014, s pričetkom ob 14. uri, v predavalnici Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI).
 
Na dogodku boste dobili vse ključne informacije o prijavi na razpis, pogojih sodelovanja v obeh pospeševalnikih ter o programih in pospeševalniku za spodbujanje podjetništva na univerzitetni ravni. Na predstavitvi bomo odgovorili tudi na najpogostejša vprašanja in dileme podjetnikov, ki se odločajo za prijavo v pospeševalnika. Če imate v zvezi s tem kakršnokoli vprašanje, nam ga pošljite na info@startup.si.

 

Program dogodka

13.30 – 14.00 Registracija in prihod udeležencev

14.00 – 14.10 Čas je zdaj, zagrabi priložnost!
V univerzitetnih središčih nastaja vse več podjetniških idej, inovativnih zamisli, iniciativ in zagonov start-upov. Da bi bili vsi skupaj uspešnejši v povezovanju, spodbujanju in udejanjanju prenosov znanj, Univerza v Ljubljani in njen univerzitetni inkubator - LUI v sodelovanju z nacionalnimi programi Iniciative Start:up Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom predstavljamo in podpiramo nove priložnosti in podpore - za nove podjetniške podvige.

Prof. dr. Maja Makovec Brenčič, prorektorica Univerze v Ljubljani
 
14.10 – 15.00 Predstavitev razpisov SK50 in SK200, pogojev sodelovanja ter novih podjetniških pospeševalnikov
Podrobna predstavitev obeh razpisov, pogojev sodelovanja ter podrobnosti o financiranju s konvertibilnim posojilom ali javno lastniško investicijo. Predstavitev programov dveh novih pospeševalnikov Start:up Geek House in Go:Global Slovenija, ki z vrhunskimi startup mentorji podjetnikom zagotavljata vse potrebno za uspešen zagon in globalizacijo.

Predstavnik Iniciative Start:up Slovenija
 
15.00 – 16.00 Dokazujemo, da je mogoče!
Predstavitev LUI-jevih specializiranih programov za študente in raziskovalce Univerze v Ljubljani STARTUP:POSPEŠEVALNIK, STARTUP:RAZISKOVALEC in STARTUP:CAMP. Pogovor z uspešnimi člani inkubatorja.

Dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja
Matej Vengust, NERVteh d.o.o.
Tomaž Erjavec, Oculus d.o.o.
 
Moderatorka pogovora: Dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja
 
16.00 – 16.15 Druženje ob kavi
   

Organizatorji dogodka

Organizator
Soorganizator
Gostitelj in partner
 
 
Program sofinancirata

 


 
Kontaktna oseba

Urban Lapajne
Start:up Slovenia
T: +38641372418
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.